ANNONS:
ANNONS:

Rutinerad målskytt klar för VIK

Ibrahim Alushaj, 32, är klar för Vårgårda IK. Den rutinerade målskytten kommer närmast från Skövde AIK.
– Ett klassnyförvärv, säger sportchef Gabor Hacker.

Vårgårda IK har som mål att ha en bättre trupp 2018 än vad de haft den nyss avslutade säsongen. Nu är första steget mot det taget när vänsterfotade liraren Ibrahim Alushaj skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Vi har haft kontakt med jämna mellanrum ända sedan jag var sportchef i Norrby och vi knöt till oss honom dit. Annars är han göteborgare från början, säger Gabor.

Den här säsongen inledde han i Superettan med Norrby, men bytte i somras till Skövde AIK. Annars är det i Motala han gjort sin bästa säsong när han 2014 smällde in 22 mål i division 1.

– Han gjorde en jättebra höst och har stor del i att Skövde klarade sig kvar i ettan. Men det var ett korttidskontrakt som gällde till och med sista matchen, säger Gabor, som så klart är mycket nöjd över att VIK nu lyckats knyta till sig Alushaj.

– Han bor i Borås men vill gärna flytta till Vårgårda med sin fru så vi försöker hitta en lägenhet åt honom. Han har en ambition om att bli tränare i framtiden så han kommer att få en roll i tränarstaben för att så smått inleda sin tränarkarriär.

Som spelare beskriver Hacker Alushaj som en teknisk snidare med fin vänsterfot.

– Sen är han ju en notorisk målskytt, men lite annan spelartyp än exempelvis ”Mommo” som är mer kraftfull. Ibrahim är säkert användbar både på mittfältet och som anfallare, men det blir en fråga för tränarna att bestämma.

Hur ser det ut i övrigt i truppen?
– Vi har några nya spelare till som är intressanta, och jag tror också på några klartecken om kontraktsförlängning de närmsta dagarna. Bland annat har jag haft positiva samtal med Albinot Rexhepi som gärna vill fortsätta. Där är det familjesituationen som är problemet, han har två små barn hemma i Borås.

Fotnot
Bilden på Ibrahin Alushaj är från tiden i Skövde AIK.

Lämna en kommentar