ANNONS:
ANNONS:

Per Krantz lämnar Alingsås IF

Tre säsonger avslutades med en degradering till division 4 för Per Krantz, som nu lämnar Alingsås IF.
– Att åka ur en serie är inget annat än ett misslyckande, säger Krantz.

Trots fjolårets succé i fyran blev sejouren i trean bara ettårig för Alingsås IF. Och nu börjar klubben om med en ny tränare efter avgående Per Krantz.

– Just nu känner man en stor tomhet naturligtvis. Det var ju mest kamp i derbyt i går men jag tycker ändå att vi måste lyckas göra något mål på de lägen vi har. Östlinds boll i stolpen och Chris läge där han väntar en tiondel för länge med skottet är så klart ruskigt nära, säger Per med ett dygns distans till avgörandet.

Per Krantz har varit tre år i klubben och har trivts väldigt bra på Mjörnvallen.

– Absolut, och vi har åstadkommit en hel del bra saker. Bland annat det där rekordet med över 20 raka matcher utan förlust på hemmaplan. Och förra året visade vi att det här laget är lite för bra för fyran så det känns grymt tråkigt att åka ur nu. Dels med tanke på det och dels med tanke på den visionen som klubben har.

AIF fick en bra start i våras och var relativt länge med i toppen av tabellen. Men sen kom en avgrundsdjup svacka som till slut kostade kontraktet.

– Under den perioden ångrar jag att jag inte stod på mig mera. Det var andra ledare och en del starka spelare som ville göra justeringar i spelet och tyvärr var jag väldigt påverkbar. Vi gjorde justeringar fram och tillbaka hela tiden och det var först nu i slutet av säsongen vi hittade en identitet igen. Vi ledde ju i princip serien när vi började göra förändringar och sen tog det lång tid innan vi hittade tillbaka.

Det var just i den tunga perioden som Per Krantz bestämde sig för att den här säsongen skulle bli hans sista i AIF.

– Så var det, klubben har vetat om det här sedan i somras.

Blir det någon annan klubb för dig?
– Ingen aning faktiskt. Vill släppa fotbollen ett tag efter säsongen men sen får vi se. Jag brinner ju fortfarande för detta men man kan ju ha andra roller än tränare inom fotbollen också. Så vi får se vad som händer, det kan bli ett sabbatsår också.

Om knappt två veckor spelar AIF DM-final mot Skoftebyn. Det blir Per Krantz sista match som grönvit tränare.

Lämna en kommentar