ANNONS:
ANNONS:

”Placeringen känns inte allt för behaglig”

Maja Bertilsson är tillbaka med en ny text. I dag skriver hon bland annat om Friscos start på säsongen och om hur viktig musiken i omklädningsrummet är inför match.

Då var det onsdag och min tur att dela med mig om mina tankar igen. Nu börjar vi närma oss sluttampen av vårsäsongen, det är nästintill fotbollstorka på TV:n och jag tackar högre makter för Viasats satsning på Damallsvenskan som fortsatt gör att mina söndagar har något som helst syfte. För trots att sändningen är lång ifrån den kvalitet som man kunnat räkna med för Sveriges högsta serie, så tycker jag ändå att satsningen känns som ett steg i rätt riktning. Inte minst för att väcka intresset hos fler för damfotbollen och ge det större utrymme som den förtjänar.

En del av tomrummet som avsaknaden av TV-tittande har lämnat efter sig har dock fyllts av att åka runt och kollat på en hel del lokal fotboll. Och givetvis åker mormor mer än gärna med. Men trots solsken, frisk luft och trevligt sällskap saknar jag ändå mina lata söndagar på soffan när matcherna bara avlöser varandra.

Och om söndagar är till för att kolla på fotboll så är lördagar till för att spela fotboll. Vi har kommit en bit in på säsongen nu och en av de stora snackisarna i Frisco dams omklädningsrum är fortsatt vilken musik som ska spelas i omklädningsrummet innan match. Personligen tycker jag att musiken spelar stor roll för uppladdningen, för visst var det inte slump att vi efter den fruktansvärda Mariedals-matchen förra säsongen, steppade upp samtidigt som Cillas nya spellista började spelas i omklädningsrummet. Och i mitt tycke sköter hon DJ:andet bra så hon får mitt fortsatta förtroende att tagga igång oss för match.

Det högre tempot och de tuffare närkamperna som division 1 erbjuder kräver att man är taggad och igång direkt när matchen börjar. Varje minut är viktigt och man kan inte bjuda på något för då kan matchen vara förlorad. Jag skrev i min första text att det skulle blir kul att återigen få känna på division 1-fotboll och efter 9 omgångar och 810 spelade minuter kan jag konstatera att det känns riktigt roligt att vara tillbaka. Fast lika kul som det är, lika krävande är det också. Jag trivs med utmaningen som det innebär och tycker verkligen att hela laget har steppat upp och tagit sig an utmaningen med bravur. Det känns som att vi visar att vi hör hemma i division 1 och jag hoppas verkligen att vi fortsätter plocka de poängen som behövs för att hålla oss kvar till nästa säsong.

Även fast det är det långt kvar på säsongen och många matcher kvar att spela, så tycker jag att som nykomling ha skrapat ihop 14 poäng och ligga på en sjätteplats i tabellen ändå får räknats som en klart godkänd start. Men serierna ska göras om och det är topp fem som gäller för att säkra kontrakt så vår nuvarande placering känns inte allt för behaglig. Och efter en stark start har resultaten det senaste svajat en del, men i måndags tog vi så äntligen den första segern hemma på Katebo. Efter tuff kamp i 90 minuter stod vi tillslut som segrare, och så otroligt härlig känsla det är att vinna tuffa tajta kamper! Och nog var segern på nationaldagen otroligt viktig för att haka på i kampen om topp fem.

Detta var en liten lägesuppdatering från mig, ha det fint så vi hörs om fem veckor igen!

MAJA BERTILSSON
Födelseår: 1999.
Familj: Mamma Susanne, pappa Anders, bror Niklas och syster Ebba.
Bor: Herrljunga.
Klubbar i karriären: IK Frisco.
Lokal favoritklubb: IK Frisco.

Lämna en kommentar