ANNONS:
ANNONS:

Ny fredag – ny lista

Vi firar in skolavslutningsfredagen med en liten lista inför helgen.

Vårgårda IK – Sollebrunn/Långared
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: SAIK/BoIS kommer näsmast från en derbyförlust mot Hemsjö medan VIK tycks ha tuggat igång lite bättre på sistone efter en något trög start. Sammantaget talar detta för hemmalaget som jag tror är det bättre laget här. I derbyn kan givetvis allt hända, men jag tror på VIK här.
Tips: 4-1.

Hemsjö – Östadkulle/Södra Härene
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Riktig derbyfredag i fyran med då även HIF och ÖSK/SHIF drabbar samman. De senare är fortfarande utan poäng och tyvärr – för deras del – tror jag det förblir så även efter den här matchen. Hemsjö vann senast och har en högre nivå i sig när de är som bäst. Hemmaseger blir mitt tips.
Tips: 5-2.

Alingsås IF – Brålanda
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Två raka segrar efter den lilla svackan och för att haka på Skövde finns det inte utrymme för poängtapp i den här typen av match. Känslan är också att Grönvitt är på gång och jag tror det blir seger hemma på Mjörnvallen.
Tips: 3-1.

Gerdskens BK – IFK Mariestad
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Ett stort, starkt och primitivt spelande Mariestad mot ett lättviktigt, ungt och frejdigt Gerdsken. Det är två olika spelstilar som drabbar samman och det ska bli intressant att se vilket lag som gör sin grej bäst. Klart är att GBK måste ha fart på både boll och ben, annars kommer de gå rakt i gästernas hederliga 4-4-2-fälla. Men jag tror att Gulsvart kan greja det här, även om det inte blir enkelt.
Tips: 3-2.

Mjörn – Gånghester/Målsryd
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Mjörn har inte levererat hemma på Bodarnevallenb hittills i år. När nu jumbon kommer på besök måste det bli seger för att inte nedflyttningsstrecket ska komma obehagligt nära, men jag tror att Mjörn ruskar liv i grejerna här, vinner och tar ett skutt mot mitten.
Tips: 5-1.

Sundsvall – Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: Långresa för AFC som nu behöver skaka av sig årets första förlust. Sundsvall gnetar på och tar en del poäng så Alingsåslaget måste igång på alla cylindrar för att vinna här. Men ska det bli topp två får inte svackorna vara mnycket längre än en match så jag hoppas att AFC studsar tillbaka direkt.
Tips: 1-3.

Trollhättans IF – Östadkulle SK
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Oj, vilken viktig match i bottenstriden. Båda lagen har sex poäng inför mötet och förloraren här ligger skrynkligt till under strecket. Jag tror att ÖSK – som föll på ett sent mål senast – kan studsa tillbaka även om avstängde Gustav Östemyr kommer att saknas. Blir stenhårt, men jag håller mina gulsvarta tummar.
Tips: 2-3.

Lämna en kommentar