"Proffan" matchvinnare i derbyt

TV: Inte heller Alingsås IF kunde stoppa Gerdskens segertåg. Alexader Profozic slog in avgörande 3-2 med fem minuter kvar.

Referatet med Jonas

AIF gjorde mycket rätt i derbyt, men fick inte betalt i form av poäng.

– Vi gör en bra match, särkilt med tanke på förutsättningarna. Vi saknade ett par spelare innan och dessutom fick vi skador under matchen. Så det är bara att bryta ihop och komma igen, säger AIF-tränare Per Krantz.

Jonathan Yosef och David Johansson kom inte till start och dessutom tvingades både Marcus Johansson och Andreas Glännbro bryta efter knappa halvtimman. Dessförinnan hann dock Glännbro, som spelade anfallare, vara delaktig i gästernas ledningsmål. Han nickade ner bollen till Jonny Larsson som serverade Jocke Larsson ett friläge som ytterforwarden elegant utnyttjade med chipp över Erik Andersson.

Det fick matchen att tända till lite och båda laget hade ett par hyggliga skott utifrån innan GBK skapade ett par hetare lägen. Elvir Ramadani tvingade James Clark till en bra fotparad efter att Marco Stua gjort bort ett par motståndare och spelat in bollen framför mål, och en stund senare var kvitteringen ett faktum. En långt anfall avslutades med ett inlägg av Berat Berisha, och vid den bortre stolpen dök Oscar Sjögren upp och slog in 1-1.

I andra halvlek var det fortsatt ganska jämnt, där båda lagen hade gick för fler mål framåt. Återigen var det bortalaget som tog ledningen, den här gången genom Rickard Hedberg som mycket behärskat placerade in bollen förbi Andersson. För det eminenta förspelet svarade Jocke Larsson.

Men den grönvita glädjen blev kortvarig. För bara minuten senare drog Berat Berisha till från 30 meter och bollen fick en ruskigt fart och gick i en båge över en maktlös James Clark. Sista 25 minuterna var det tydligt att båda lagen gick för seger och båda lagen hade också möjligheter att avgöra, men oftast stannade det i momentet innan det blev riktigt farligt. Det var inte förrän med fem minuter kvar som allt föll på plats, och då var det GBK som avgjorde. Fredrik Johansson tog sig runt på högerkanten och spelade in till Alexander Profozic, som rullade in 3-2. Stort jubel uppstod bland alla gulsvarta, som utan större problem kunde spela av matchen och räkna in den tionde raka segern.