ANNONS:
ANNONS:

Allsvenskt gästspel på G-vallen

Gårdagens derby mellan GBK och AIF hade en aktör med en riktigt fin meritlista. Daniel Ekman, en av de assisterande domarna, går vanligtvis på linjen i allsvenskan. 
– Jag var sugen på en match nu under det allsvenska uppehållet, säger Daniel, tidigare boendes i Alingsås.

Daniel Ekman

Daniel Ekman är 35 år och född och uppvuxen i Fåglum. Han bor sedan flera år i Göteborg, men tidigare bodde han i Alingsås och var medlem i Alingsås Fotbollsdomarklubb.

Sedan cirka tre år är han assisterande domare i allsvenskan, vilket han beskriver som en livsstil.

– Det är ett evigt pusslande med jobb, familj, träning och matcher. Det brukar bli runt 25 matcher på en säsong och ibland blir det övernattning om det är långt att åka, säger Daniel, som utöver alla allsvenska matcher även dömt en match i UEFA Young League.

– Jag är ju inte FIFA-domare så några fler internationella uppdrag har det inte blivit. Men det är ett av målen att ta nästa steg och bli FIFA-domare, och då kommer det nog ticka in fler liknande uppdrag.

Vilken är den häftigaste matchen du dömt?

– Svårt att svara på, men derbymatcher brukar vara lite mer tryck på. Göteborg mot Elfsborg var rolig, men även Göteborg mot AIK var något extra.

Men i går var det alltså Gerdskenvallen som gällde för Daniel Ekman. Ett sätt att hålla igång under det allsvenska uppehållet.

– Jag frågade om det fanns någon match och när det blev ett återbud fick jag möjligheten. Jag ville gärna få en match, och det handlar om att komma tillbaka till gräsrotsnivå.

Vad är det för skillnad mellan allsvenskan och fyran?

– Det är ju inte samma tempo i spelet så på det sättet blir det lättare att hänga med, säger Daniel, som också berättar att han hörde publiken mer än vanligt.

– På en stor arena försvinner alla kommentarer i sorlet. Nu hörde man gubbarna som stod precis bakom och klagade. Men det får de gärna göra, avslutar han med ett skratt.

Daniel Ekman

Lämna en kommentar