ANNONS:
ANNONS:

Rasmus full av revanschlust

Det är nu en knapp vecka sedan Sollebrunn kvalade sig ur division 5. Men lagkapten Rasmus Persson har redan laddat om inför nästa säsong.

– Jag ser det som en jäkla revansch att vi ska ta oss tillbaka till femman, säger 21-åringen.

Rasmus Persson 2
Rasmus Persson efter kvalförlusten mot Töllsjö.

 

Sollebrunn har haft en på många sätt märklig säsong. De oavgjorda matcherna har staplats på hög, och därmed tickade poängen inte  in i den takt som krävdes för att hålla distansen till nedflyttningsstrecket.

– Vi har ett ungt lag och självförtroendet försvann efter den dåliga starten. Vi tappade ett par ledningar tidigt och sen har det hängt i hela säsongen. Vi har blivit rädda och passiva så fort vi har tagit ledningen och vi har ju också fortsatt att tappa i många matcher. Så med fait i hand skulle vi inte ha satt oss i den här situationen, säger Rasmus Persson.

Alla kryss har dock visat att SAIK hållit jämna steg med alla lag. Dessutom kom en av de få segrarna borta mot serietvåan Skepplanda.

– Vi har inte känt oss utspelade någon gång utan vi har varit med i alla matcher. Därför är det extra tungt att åka ur.

I kvalspelet var det hårda bud som gällde. Trots seger i första matchen mot Horred krävdes vinst även mot Töllsjö för fortsatt hopp om spel i femman. Men i söndags var Töllsjö klassen bättre på Nya Bjärkevi och vann med 4–1.

– Man får se det här som en möjlighet att hitta tillbaka till självförtroendet. Jag ser det som en jäkla revansch att vi ska ta oss tillbaka till femman, och det hoppas jag att alla andra killar gör också, säger Rasmus.

I fjol gjorde rykten gällande att SAIK-kaptenen var på gång till Gerdsken, men i år har han inte hört något från någon annan klubb.

– Det har varit tyst. Men det hade inte känts bra att lämna Sollebrunn nu när vi åkte ur i alla fall så jag är inställd på att köra på i sexan nästa år.

Lämna en kommentar