ANNONS:
ANNONS:

Rättvis hemmaseger i grannderbyt

TV: Alingsås IF hade svårt att omsätta spelövertaget i mål, men till slut blev det ändå seger med 3-1 när Annelund gästade Alströmervallen.

Referatet med Jonas

När Alingsås IF och Annelunds IF drabbade samman på fredagskvällen var det direkt hemmalaget som tog tag i taktpinnen. Kantspelet var ofta nyckeln till att skapa farligheter, men Alingsås hade svårt att komma rätt på bollen inne i Annelunds straffområde. Rickard Hedberg, Oscar Karlsson Widén och Joakim Larsson hade alla möjligheter, men stod inte Jonathan Ahlqvist i vägen missade hemmaspelarna målburen.

När Hedberg rann igenom och bommade ett friläge med fem minuter kvar av första halvlek såg det ut som att Annelund skulle hålla tätt fram till pausvilan. Men så blev det inte. Gästernas mittback Adam Hendberg var olycklig när han hårt pressat av både Hedberg och Widén Karlsson petade in bollen i egen kasse.

– Det är också typiskt att vi åker på ett sånt mål just före paus. Visst var det rättvist att de tog ledningen, men det hade ju vart skönt att ha med sig 0-0 in i halvtid.

Första 20 minuterna av andra halvlek var Annelunds bästa i matchen. Tobias Bayard nickade elegant in Mentor Rustemis väl avvägda inlägg efter bara ett par minuter och efter det hade både Gabriel Holmén och Alexander Forsberg bra lägen att ge Annelund ledningen. Holmén bommade nedtagningen och det hela rann ut i sanden, medan James Clark kom bra ut på Forsbergs friläge.

Sista halvtimman handlade det mest om hemmalaget igen. Henrik Larsvik hade ett bra skott strax utanför, och Fredrik Wiland fortsatte på den inslagna vägen att komma runt på sin vänsterkant. När så Joakim Larsson fick en bra boll i djupet, vek av inåt i plan och satte dit 2-1 var känslan att saken var klar. Visserligen försökte Annelund trycka på för en kvittering, men någon riktig chans skapade inte. Istället slog Fredrik Wiland matchens passning som skar igenom hela Annelunds straffområde innan inhopparen Tobias Olausson rakade in 3-1 med fem minuter kvar.

– Det går ju inte att säga annat att det var rättvist att Alingsås vann. Vi har en bra period efter paus men sen faller vi igenom lite igen. Vi har tyvärr ingen som tar tag i det riktigt för tillfället, säger Kristoffer Holmén.

Fredrik Wiland var planbäst utan större konkurrens i mina ögon. I övrigt skötte sig bröderna Johansson, Marcus och David, bra på mitten i hemmalaget. Framåt borde det helt enkelt ha hänt mer på alla de chanser och halvchanser som skapades.

I Annelund slet Mentor Rustemi på bra på det centrala mittfältet. Tobias Bayard blixtrade till med sina kvalitéer ett par gånger, men gästerna lyckades inte sätta honom i spel tillräckligt mycket.

Fredrik Wiland.
Fredrik Wiland.
David Johansson.
David Johansson.
Tobias Bayard.
Tobias Bayard.
Kristoffer Holmén och Micael Johansson.
Kristoffer Holmén och Micael Johansson.
Jonathan Ahlqvist.
Jonathan Ahlqvist.
Mentor Rustemi.
Mentor Rustemi.
Thomas Karlsson.
Thomas Karlsson.

Övriga fredagsmatcher
Vårgårda IK – Lunden Överås BK 4-1
Mål: Michael Andersson 2, Samuel Andersson, Ludvig Andersson.

Södra Härene – Kinnarp/Slutarp 3-2
Mål: Fazel Omidi 2, Peter Andersson.

Hemsjö IF – Hjärtums IS 1-3
Mål: Egil Svensson.

Trollhättans FF – SK Mjörn 1-3
Mål: Jonathan Berglund, Pontus Jarl, Henrik Draxl.

Lödöse/Nygård – BK Spark 12-0

Lämna en kommentar