ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Vi kör igång ännu en vecka med en ny Bredsida.

Niklas Eriksson blir kvar i Gauthiod och nobbar därmed både Vårgårda IK och Alingsås IF. VIK har förlängt med Adam Andersson medan AIF har Philip Bossle och Erik Lundqvist i truppen. Ni som kan er lokalfotboll vet att vi snackar om den känsliga positionen målvakter.

På tal om målvakter har Frisco förlängt med Moa Johansson – och det var nog den enskilt tyngsta förlängningen klubben kunde göra. Jag gissar att anbuden uppifrån funnit för den stabila keepern.

……………

Alingsås IF dam presenterat en komplett ledarstab när Fredrik Gustafsson och Fredrik Smith blir kvar och kompletterar nye huvudtränaren Joakim Carlsson. Men på spelarfronten återstår en hel del arbete, men jag tror inte att klubben känner någon panik. När de allsvenska lagen satt sina trupper har Alingsås och övriga lag i Elitettan chansen att knyta till sig de som inte fått kontrakt och det kan nog dröja ytterligare en tid. Det är så den fotbollsmässiga näringskedjan fungerar.

……………

Från futsalens seriespel krigar både Vårgårda och Alingsås Futsal Club i botten av herrarnas division 2. AFC tog en fin seger hemma mot Borås AIK U i fredags medan VIK inte rådde på serieledaren Vara på söndagskvällen. Gästerna vann med hela 14-3 i sporthallen i Vårgårda. På söndag möts AFC och VIK i ett derby i Stadsskogenhallen.

I division 3 föll Södra Härene med hemska 11-0 mot serieledaren Åsarp/Trädet i helgen. Men SHIF är med i mitten av tabellen.

På damsidan är division 1-tabellen mycket haltande och varken Alingsås Futsal Club eller Södra Härene har lirat i helgen. På söndag vankas det dock derby mellan lagen, och dessförinnan spelar AFC borta mot Vara på fredag.

……………

Tui Seebunmee – VIK:s nyckelspelare – är i Thailand och provspelar i tio dagar. Återstår att se om han blir erbjuden kontrakt eller om han återvänder till Tånga hed inför säsongen 2023.

……………

En del lokala gäng har varit igång och spelat inomhuscuper. Alltid roligt att följa Twitterflödet under sådana helger.

……………

I lördags var det 85-årsfest hemma i Mellby efter familjens tre födelsedagar på kort tid. Kul att hela familjen anammade det tramsiga upplägget med maskerad och vi kunde summera en mycket lyckad kväll när det hela var över. I övrigt laddar jag för min behandling med cellgifter som sker nästa måndag. En vecka kvar att ladda upp på.

……………

I fredags berättade Niklas Klingberg att AIF:s målsättning om division 2 2024 står fast trots stor omsättning i spelartruppen. Läs hela intervjun här.

……………

På tal om AIF så har de värvat Sixten Bülling från Alingsås City. Förstår att man som anfallare väljer att lämna City med tanke på konkurrensen. Frågan är om ens årets skyttekung Hampus Nilsson platsar om han får lust att snöra på sig skorna igen och bli spelande tränare 2023.

Skämt åsido, kul med unga spelare som vill och vågar testa i en tuffare miljö som Sixten Bülling nu gör.

…………..

Silly season-sidan byggs på allt eftersom. Hojta om vi missat nåt.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar