ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Vi tittar tillbaka på hur den gångna fotbollshelgen artade sig.

Helgens hetaste träningsmatch lirades på Gerdskenvallen där GBK tog emot grannen Alingsås IF. Flera gröna spelare med förflutet i gult och det gänget fick vända hem tomhänt mot sitt gamla gäng. Gerdsken vann med matchens enda mål som – tytpiskt nog – slogs in av förre AIF:aren Filip Karlsson.

GBK visade därmed återigen upp en högre stabilitet än vi sett de sista åren. Nollan bakåt  igen och ännu en gång mot ett lag från en högre division.

Gerdsken hann även åka med ett ungt lag och besegra Gällstad med 3-1 i torsdagens DM-match.

………..

Fredrik ”Fronken” Johansson var mannen för dagen när Vårgårda IK i lördags besegrade Dalstorp med 2-1. Fronken gjorde båda målen varav det ena på straff och jag tror det var skönt för VIK att få en seger i ryggen inför de sista veckorna innan seriestart.

………..

AIF-damerna lirade träningsmatch borta mot BK Häcken. Det mötet slutade 2-2, så det roligaste var kanske att Ina Österlind var tillbaka både i laget och i målprotokollet. Österlind gjorde mål tillsammans med Josefin Johansson och AIF är i min bok fortfarande lite svårbedömt inför starten av Elitettan.

………..

Alingsås KIK hade en trevlig söndag när avancemanget i DM säkrades. 6-1 hemma mot Våmb var klara papper, och Lisa Udén gjorde ytterligare två mål. Kanske är hon som ska bli den stora poängspelaren nu när Rebecka Sultan gått på mammaledigt?

Annelunds damer inkasserade ännu en förlust när DM rullade vidare för deras del. 0-8 på två matcher är inte mycket att skryta över.

Östadkulle/Södra Härene föll i sin tur med 6-1 mot Toarpalliansen. Ett resultat som bäddar för jumbofinal mot Hemsjö i den DM-gruppen kommande helg.

………..

Holmalund skulle ha mött Fritsla i DM, men när motståndet lämnade WO blev det en enkel och trist resa mot tre poäng. En match kvar för HIF – men avancemanget är mycket bära redan nu.

………..

Inte heller Alingsås City kom till spel i helgen. I deras fall var det IFK Trollhättan som kastade in handduken och lämnade wo.

Sollebrunn däremot lirade grannderby mot Hol/Säven. Där var division 5-laget strået vassare och vann med 5-0 efter att Elias Östlind visat vägen med två baljor.

5-0 blev det även för Mjörn då gästande Ardala inte kom till alls mot maskinen från Västra Bodarna. Nu väntar gruppfinal mot Råda kommande helg.

HSK repade sig efter torsken förra helgen och vann med 3-2 mot Ekedalen. Att vinna grupen kan bli tufft ändå, men HSK visade ändå att 2024 kan bli ganska trevligt för deras del.

Annelund däremot har fått en tung start på året. Nu blev det torsk mot division 6-laget Elmer/Fåglum och känslan just nu är att det blir till att kriga på för att undvika bottenträsket i år också.

………..

Södra Härene mötte Nossebro i fredags. Där var de blåvita gästerna starkare och rann i andra halvlek i väg till en seger med hela 6-0. Nya tag för Spinghs gäng med andra ord.

Spark tog andra raka segern nä’r Vedum sprangs sönder med hela 7-0. Johan Brandin gjorde två av målen och nu väntar gruppfinal mot Bollebygd som också har två segrar. Bollebygd som slog Frisco med 5-1 nu den gångna helgen.

Hemsjö svarade för en stabil laginsats borta mot Trollhättans FF. Zead Abuasfar tryckte in matchens enda mål och HIF vann med 1-0 inför den avslutande omgången mot Alingsås City.

Långared hade återigen problem med defensiven och förlorade mot Hässleholmen med hela 10-3.

………..

Mitt SMSK har – sannolikt i likhet med andra gäng – haft en del problem med förkylningar på senare tid. Men till söndagens match mot Sjövik fick vi ändå ihop ett hyggligt friskt gäng och gjorde en stabil insats. 6-0, andra segern och avancemang i DM som ger en rolig utmaning mot tufft motstånd senare i mars.

………..

Östadkulle lirade träningsmatch mot grannen Hol/Säven mitt i förra veckan och det blev seger för Klas Karlssons gäng med 3-1.

………..

En del lokala företag har köpt annonser för 2024 och några föreningar har även i år valt att köpa matchannonser. Någon ”storförening” återstår att bearbeta, men i det stora hela har engagemanget varit bra.

För er läsare som tycker att sajten fyller någon funktion tipsar jag om 0322-kassan där man kan betala valfri slant för sidans överlevnad. Fick nyligen en faktura för den tekniska pryl som gör 0322-kassan möjlig, och blev då påmind om att kassan med nöd och näppe genererar mer pengar än den kostar.

………..

Gerdsken är på väg att knyta till sig James Clark som målvaktstränare. Han lämnar därmed samma roll i Alingsås City, och blir nu tränare och kanske också back-up till Jimmy Henriksson och övriga gulsvarta målvakter.

Exallsvenska alingsåsaren Andreas Andersson var aktuell för samma roll i sin gamla klubb GBK, men hamnar enligt uppgift nu istället i division 2-laget Landvetter.

………..

Segt att vi inte lyckades mala ner City och avgöra toppmötet på söndagskvällen. Krysset spelade Arsenal i handen men magkänslan säger ändå att City kommer sluta överst ännu en gång. Men hoppet lever för våra röda killar!

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Så var det måndag igen”

  • Hej!
   Nej, inget 123-nummer finns. Det är kort via 0322-kassan i första hand eller swish till 0707-680028 i andra hand som gäller.
   // Jonas

   Svara

Lämna en kommentar