ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Även den här måndagen drar vi igång med en ny Bredsida.

Alingsås FC fick lite av en offensiv islossning borta mot Borgeby när hela fem bollar ramlade in framåt. Olivia Sultan blev dubbel målskytt när AFC vann med 5-3. Oväntat att tre raka nollor bakåt följdes upp av tre insläppta i Skåne, men det viktigaste var givetvis att ta tre poäng och få lite fart i tabellen.

…………..

Jag tippade AFC-seger med 3-0 i Helgens Hetaste. Rätt tecken visserligen, men ändå en bit från verkligheten. Överlag har våren än så länge varit ganska skral när det handlar om tippandet. Men det kommer alltid nya chanser.

…………..

Den senaste tiden har de positiva beskeden duggat hyfsat tätt. Det är nu helt klart att man i Västergötland får spela träningsmatcher från den 1 juni, och kort därefter startar även seriespelet. Herrarnas division 3 är först ut, och där ser premiäromgången för våra lokala lag ut så här.

4 juni
Gerdskens BK – Tidaholms GoIF

5 juni
Vårgårda IK – Råslätts SK

6 juni
Holmalunds IF – Alingsås IF

Derby direkt alltså, och dessutom möts AIF och GBK några dagar senare i omgång 2. För övrigt spelas herrtrean som en normal serie med 22 omgångar, vilket gör att sista matcherna spelas så sent som den 20 november.

…………..

För våra lägre lokala serier är det enkelmöten som gäller. De serierna tuffar igång allt eftersom under juni månad med några få matcher innan vi går mot en normal höstsäsong med start i augusti.

…………..

I mars förberedde jag ett tips av alla lokala serier. Nu är det dags att damma av dem och eventuellt justera innan det är dags för publicering. Om det är svårt ett vanligt år är det ruskigt svårt i år när det inte finns några träningsmatcher att ta sats ifrån. Men att göra bort sig i serietips har blivit en fin tradition.

…………..

SMSK är ett av de lag som redan bokat in träningsmatcher. Den 1 juni vankas det fajt borta mot Frisco, men det är tveksamt om min träningsnärvaro duger till att dra på sig matchtröjan redan då.

…………..

Helgen har ägnats åt att bygga ställning och förbereda inför att snickarna nu under måndagen drar igång vårens etapp av husrenovering. Så ingen allsvenska för mig, och jag hann endast se fem minuter av Liverpools säsongsavslutning som gav en CL-plats.

…………..

Förra veckan skrev AT att Vårgårda IK är på gång att bygga en läktare under tak inklusive några nya omklädningsrum på Tånga hed. Är det något som saknas på den redan fina anläggningen är det en läktare, och om allt går i lås blir det givetvis en grym inramning runt A-planen. Det ska sägas att investeringen sker med ekonomisk hjälp av Ulla och Pua Hafström.

…………..

I helgen har tabellerna på gamla förbundssidan gått i graven. Det betyder att sajtens klassiska tabellsidor med ett arkiv från 2014 gått i graven, åtminstone tillfälligt. Någon lika bra lösning finns inte att tillgå, men när tid finnes går det kanske att lösa ett alternativt arkiv. Till att börja med ligger fokus på att få ordning på årets tabeller innan serierna drar igång på allvar.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar