ANNONS:
ANNONS:

”Vi har plats för alla”

Jesper Lindberg är tillbaka med en ny text. I dag skriver han om hur det ideella krafterna är kärnan i föreningslivet och passar på att tacka alla som bidrar till att Östadkulle SK frodas och utvecklas.

Idag tänkte jag börja med en snabb tillbakablick på det senaste året. Det som jag snabbt kan konstatera är att ännu en försäsong är försenad med minst två månader på grund av covid, samt att vi i ÖSK Herr endast har spelat 11 matcher under dessa 12 månader. Och då har vi inte pratat om ungdomslagen än.

Våren har varit kantad av både flyttade matcher och nerstängd verksamhet, men i torsdags hände något ovanligt på Lenavallen. När jag rullade in för träning var parkeringen helt full med bilar och den vanliga parkeringsplatsen som jag alltid har var upptagen. Inte mer med det tänkte jag, men när jag kom lite närmare såg jag vad som försiggick. De var den nya sexårsgruppen som hade uppstart och det var längesedan jag blev så glad inför en träning. På A-plan framför klubbhuset sprang 10-15 sexåringar och hade sin första träning tillsammans. Runt om stod alla föräldrar och kollade på när barnen lekte. Vid klubbhuset stod Oscar ansvarig för ungdomsverksamheten och på planen fanns tre tränare. Kanske lite klyschigt, men på Lenavallen den torsdagen fanns morgondagens ÖSK:are och det gör mig glad varje gång jag tänker på det.

Men det fick mig även att tänka lite på hur mycket som egentligen försiggår i en förening. För alla barn och föräldrar blir det en aktivitet som i slutändan ska leda till glädje och något roligt, men det finns mycket mer i en förening att tänka på. För er som inte vet så är alla timmar som läggs ner på Lenavallen ideellt arbete. Alla som på något sätt hjälper till på Lenavallen gör det helt gratis. Utan alla de timmarna skulle ingen i Östadkulle få möjlighet att spela fotboll.

Vi har tränare som kommer ner varje vecka och ger allt för att barnen ska få en så bra och givande träning som möjligt. Vi har anläggningsansvarig som kämpar med att se till så planer och lokaler är i så bra skick som möjligt. Kioskansvarig som ser till att det finns varor till kiosken och att allt finns på rätt plats, och glöm inte alla föräldrar som lägger ner all tid med körning till och från matcher eller står i kiosken under matcherna. Detta är bara en bråkdel av allt som görs men enligt mig är detta extra viktigt att lyfta fram. Jag vill dock slå ett slag för att det alltid finns mer att göra inom en förening och att ju mer vi hjälps åt desto lättare blir det.

Då är frågan varför tar jag upp allt detta och den stora anledningen är att jag vill ge alla ett stort tack för det arbetet ni lägger ner, för utan er skulle Östadkulle SK inte vara där vi är idag. Utan er skulle inte ungdomsfotbollen fungera och Lenavallen skulle inte vara den plats som den idag är. Allt föreningsliv behöver ideell arbetskraft oavsett om det handlar om ledarroll eller kioskpersonal. All hjälp tas emot och behövs för att en förening ska kunna utvecklas och på så sätt ge barn och ungdomar chansen till fotboll. Kan även lova att det finns ingen förening som kommer säga nej till någon som vill hjälpa till. Så om du känner att du kan hjälpa till med något i din förening, va inte rädd att fråga för din hjälp kommer göra skillnad.

Som avslutning kan man sammanfatta allt med en simpel mening som min pappa en gång sa: ”Vi har plats för alla”.

Tack för mig!

FAKTA JESPER LINDBERG
Födelseår: 2000.
Familj: Mamma Cilla och min bror Melvin.
Bor: Bergstena med familjen.
Klubbar i karriären: Östadkulle SK.
Lokal favoritklubb: Östadkulle SK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i seniortruppen, även med i en utvecklingsgrupp som jobbar för att göra Lenavallen till en mötesplats för hela Östadkulle.

1 svar på ””Vi har plats för alla””

Lämna en kommentar