ANNONS:
ANNONS:

Säven/Hol starkast i derbyt

Säven/Hol tog tre viktiga poäng mot Vårgårda IK FK. Till slut blev det klara 3-0 efter att samtliga mål kommit i andra halvlek.
– Ingen bra match, men det här behövde vi, säger segertränare Mats Frank.

Efter en mållös och förhållandevis händelsefattig första halvlek tog det bättre fart efter paus. VIK FK fick erfara att släkten är värst när Albin Hägg gjorde 1-0 till Säven/Hol och Andreas Krantz följde upp med 2-0. Båda de herrarna lirade på Tånga hed så sent som i fjol.

– Första halvlek var direkt usel med dåligt tempo och mycket slarv från båda hållen. Det var inte ens kamp, och jag tror inte det var en enda målchans på hela halvleken. Men efter paus tycker jag att vi gör det bättre. Det är inget bra spel men vi tar fler löpningar framåt och skapar i alla fall en del chanser, säger Mats Frank, som dock var mest nöjd med stabiliteten bakåt.

– Efter att ha släppt sju mål på två matcher är jag nöjd att vi inte släppte till en enda målchans i dag. Visst, de var inte särskilt bra men det kändes ändå stabilt hela vägen.

I slutet av matchen fastställde rutinerade Niklas Lundstedt slutresultatet till 3-0 efter en hörna.

I och med segern tog Säven/Hol chansen att haka på toppduon Ardala och Brämhult medan VIK FK fortsätter att tappa mark i tabellen efter den tredje raka förlusten.

– Nu är vi i alla fall med i tabellen så det här var välbehövligt, säger Mats Frank.

ÖVRIGA SÖNDAGSMATCHER
Råslätt – Holmalund 2-0

Södra Härene – Mjörn 0-2
Mål: Robin Wiberg, Anton Norman.

Frisco/Hudene – Östadkulle 0-11
Mål: Rickard Meius 3, Linus Broberg 2, Zerdest Saleh, Torbjörn Lund, Mikael Kjellén, Elias Ekman, Axel Berg, Jesper Lindberg.

Ulvåker – Frisco 0-8
Mål: Hanna Branmark 3, Amie Hallingsjö 2, Maja Hansson 2, Katti Ölvebo.

Vinninga – SAIK/SMSK 3-2
Mål: Matilda Karlsson, Lisa Sörlin.

Åsarp-Trädet/Redväg – Hemsjö 5-1
Mål: Lisa Molin.

Lämna en kommentar