Martin stor derbyhjälte

TV: Derbyt på Hols IP mellan Säven/Hol och Östadkulle slutade efter stor dramatik med hemmaseger. Martin Andersson slog in avgörande 4-3 med bara minuter kvar av matchen.

Referatet med Jonas

Gästande Östadkulle rivstartade matchen och det tog inte många minuter innan Torbjörn Lund fick fritt fram på vänsterkanten och kyligt rullade in 1-0 förbi Linus Krantz. Men efter målet tog Säven/Hol så sakteliga över taktpinnen. Kenan Aliu spelade in bollen till Johan Eriksson som med ett distinkt skott satte 1-1 bakom en något skymd Oscar Walting. Av bara farten rakade Viktor Johansson in hemmaledningen från nära håll några minuter senare, och det såg då ut som matchen höll på att glida ÖSK ur händerna.

Men bortalaget reste sig och började vinna boll överallt på planen och tog över resten av halvleken. Visst stack hemmalaget upp i en och annan kontring, men 2-2 i paus var inte alls orättvist. För kvitteringen svarade Markus Larsson som tråcklade sig till så pass mycket yta i straffområdet så han till slut kunde trycka in bollen i nät.

Efter paus var det till en början mycket ställningskrig utan det skapades så värst mycket heta chanser. Men efter 20 minuter var det dags för Markus Larsson att göra sitt andra mål. Han tog med sig bollen elegant förbi en försvarare och placerade in bortaledningen. Fem minuter senare hade Jimmy Jansson ett jätteläge att dryga ut ledningen, men trots att Linus Krantz var bortgjord räddade Peter Pedersen på mållinjen.

Istället blev hemmalaget allt mer desperat i sin jakt på kvittering. Kenan Aliu hade ett friläge som Oscar Walting räddade, men med åtta minuter kvar fick ÖSK-målvakten kapitulera. En långboll nådde Martin Andersson, som spelade anfallare i slutet, och efter ett motlägg med Walting höll sig Pontus Hägg framme och satte 3-3.

Tre minuter senare blev Östadkulle återigen överrumplat av en långboll och Kenan Aliu fick öppen gata på högerkanten. Inspelet var klockrent, och Martin Andersson behövde bara sätta bredsidan till för att avgöra derbyt. Zerdest Saleh hade ett friläge åt andra hållet i matchens slutskede, men Linus Krantz räddade skottet som Saleh valde istället för att spela en fristående Jimmy Jansson.

– Det var oerhört tungt. Vi leder matchen med tio minuter kvar och dessutom gör vi tre mål. Det ska räcka för att vinna men tyvärr släpper vi billiga och konstiga mål. Det är så det har sett ut i många matcher tidigare, säger ÖSK-tränare Klas Karlsson med en tung suck.