ANNONS:
ANNONS:

Seriefinalen överst på listan

Den stekheta seriefinalen och derbyt i division 2 pryder dagens fredagslista.

Alingsås KIK – IK Frisco
Serie: Division 2 norra.
Förutsättningar: Frisco leder serien och behåller därmed förstaplatsen vid ett oavgjort resultat. KIK smiter förbi vid vinst, så hemmalaget måste gå för seger.
Kommentar: Seriens två bästa lag ska nu göra upp om seriesegern – och jag kan inte minnas att två lokala lag hat mötts i sista omgång i en ren seriefinal tidigare. Så detta är givetvis sn stekhet – och kanske också historisk – match som ska spelas. Frisco har endast släppt in fem mål på tio matcher – vilket är oerhört imponerande. KIK är inte mycket sämre med åtta insläppta, och dessutom är Alingsåslaget seriens enda obesegrade gäng. Formkurvorna ser dock lite olika ut då KIK närmast kommer från två kryss medan Frisco körde över seriens tredje topplag – Skultorp – med hela 5-0 förra veckan. Det talar för gästerna, och även rutinen och erfarenheten från division 1 är till Friscos favör. Även om KIK har några spelare som varit med högre upp är det ny mark som ska brytas för klubben om man ska ta sig upp i ettan. Sammantaget håller jag Frisco som knapp favorit här, och jag ser potentiella guldhjältar i både Moa Johansson och Annelie Carli. Hos KIK måste namn som Linnea Ström och Rebecka Sultan gå i bräschen om detta ska gå vägen, men det blir Frisco som får mitt tips.
Tips: 1-2.

Sundsvall – Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: Lång bortaresa för AFC mot ett Sundsvall som säkrat kontraktet men ändå är en bit efter AFC i tabellen. L-P Björks gäng känns snudd på omöjligt att tippa i år, så jag tror inte att tvåan är så given som man kanske tänker vid första anblicken. Men jag väljer ändå att tro på tre poäng med hem till Alingsås.
Tips: 1-3.

Holmalunds IF – Gerdskens BK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: GBK i stort poängbehov mot ett HIF som körde över bottenlaget Hjo senast. GBK har en något sargad trupp och känslan är att Holmalund ska vara favorit här. En bra rödvit prestation tror jag ger tre poäng oavsett vad GBK hittar på.
Tips: 3-1.

Tidaholms GoIF – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: En svår match för VIK mot ett målsnålt Tidaholm. Dessutom viktiga poäng att fördela strax ovanför strecket i tabellen. Vill tro att VIK vinner här, men magkänslan säger att hemmalaget kommer att avgå med segern.
Tips: 2-1.

Alingsås IF – Skoftebyn
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: AIF har visat storform på sistone och har just nu greppet om andraplatsen. Skoftebyn är ett av lagen som kan utmana om den placeringen, men jag tror att grönvitt är starkare här och befäster sin position som seriens näst bästa lag.
Tips: 3-1.

Säven/Hol – Hangelösa
Kval: Mot division 5.
Förutsättningar: Trelagsgrupp som även innehåller Tranemo. Ettorna och tvåorna i de fyra grupperna går vidare för att mötas i fler matcher, för att få fram en inbördes ordning. Antalet platser i femman 2022 styrs av hur det går för distriktets division 3-lag, och det vet vi inte förrän den 20 november då den serien är färdigspelad.
Kommentar: Hangelösa är obesegrat hela säsongen i Lidköpingssexan så det blir alla gånger en svår nöt för Säven/Hol. Men att vinna hemmamatchen är nog ett måste för att hoppet om nytt kontrakt ska leva vidare, och jag tror att Säven/Hols rutinerade centrallinje löser tre poäng här.
Tips: 3-1.

Lämna en kommentar