Sjätte raka för VIK FK

Vårgårda IK FK ångar på i sexan. Hemma mot Västkurd blev det seger med 6-2, och det var nykomlingens sjätte raka seger.

Referatet med Jonas

VIK FK har verkligen tagit division 6 med storm. Nu tycks dessutom Lars-Petter Björk kommit igång efter sina skadebekymmer. I sin andra match för säsongen gjorde nämligen den spelande tränarens tre mål.

– Förra matchen var inte bra från min sida men nu i dag kändes det bättre, och tre mål och en assist är helt okej.  Men Västkurd var bra, nog det bästa fotbollslaget vi har mött i den här serien, säger L-P, som dock berättar att VIK FK hade övertag på alla fasta situationer.

– De hade inte fysiken riktigt så där hade vi en stor fördel. Jag nickade in två hörnor bland annat.

Gästerna chockstartade och tog ledningen både med 1-0 och 2-1. Men sedan spelade hemmalaget upp sig och vände på steken innan paus.

– Sen stod det och vägde i början på andra halvlek. Men när vi turligt får 4-2 på ett självmål blev det stabilt till slut. Men vissa perioder av matchen kommer vi undan med blotta förskräckelsen, säger Björk.

Utöver L-P:s hattrick och självmålet svarade Petter Stam Kaspersson för två fullträffar.

I division 4 tog även Gerdsken sin sjätte raka seger. Alexander Profozic öppnade målskyttet och Simon Preissler satte dit 2-0 när GBK vann hemma mot Byttorp.

I DM åkte Frisco ut i åttondelsfinal mot Falköpings KIK. Hemmalaget vann med 3-0 efter att alla målen kommit i den andra halvleken.