ANNONS:
ANNONS:

SPEKULATIONSKRÖNIKA – DEL 3

I dag är det dags att knyta ihop spekulationssäcken för den här gången. Nu avverkar vi division 2 och 3 på herrsidan, vilka innefattar inte mindre än fyra lokala gäng.

Vårgårda IK i division 2. Det blir onekligen spännande att se vad det slutar någonstans, och inte blir det mindre spännande av att serien är en riktig derbytvåa. Matcherna mot IK Gauthiod, Lidköpings FK, Skoftebyns IF, FC Trollhättan, Lerums IS, Vänersborgs IF och Vänersborgs FK är alla att betrakta som derbyn på den här nivån, och det talar så klart för stort intresse och mycket publik.

Hur kommer då VIK att stå sig? Tja, det är gott om nykomlingar i serien, och gentemot dem borde man stå sig ganska bra. Organisationsmässigt finns det absolut tillräckligt för att lösa ett kontrakt, och jag vill tro att även spelarmaterialet ska hålla. Tycker det finns både erfarenhet och individuell skicklighet, så står VIK upp rent fysiskt ska det kunna gå vägen. Sen får man inte glömma att flera lag har förstärkt bättre än vad VIK gjort. Exempelvis fick LFK hem Daniel Nordmark och FCT fick hem Johan Lundgren. Det är två fullblodsproffs som så klart spelar i en annan liga än Vårgårdas nyförvärv. Som alltid när man avancerar i seriesystemet tror jag att spelet i straffområdena kommer bli avgörande. Klarar VIK av att anpassa sig och dels stå emot i egen box och dels hitta rätt i motståndarnas, ja då ska det gå vägen.

I trean har vi som bekant alla tre Alingsåslag kommande säsong. Det bäddar också för ett stort intresse och mycket folk på derbymatcherna, även om GBK:s och AIF:s framskridna planer på gemensamt A-lag kanske till viss del tar bort musten ur de två mötena. Samtidigt tror jag att Holmlund är suget på att tvåla dit sina grannar nu när de slagit sina påsar ihop och bildar en gemensam enhet mot Holmalund.

AIF och GBK är båda nykomlingar i trean. Båda lagen innehåller dock flera spelare som inte är några nykomlingar på den här nivån. Jag tror att en avgörande faktor för slutresultatet är hur motiverade de här rutinerade spelarna är. Finns orken och kraften att lägga ner det extra som krävs för att återigen ta steget och spela i trean. Det är lätt att bli bekväm och njuta av den extra tiden och lugnare tempot som råder i fyran och femman, men nu måste en anpassning ske på både Gerdskenvallen och Mjörnvallen.

Om slutresultatet i serien är det oerhört svårt att sia. Holmalund har i mitt tycke ett något sämre lag i år, och ska man upprepa tredjeplatsen krävs det nog att några yngre spelare blommar ut samtidigt som de mer rutinerade spelarna, med André Nilsson i spetsen, gör en kanonsäsong. Gerdsken och AIF håller jag som ganska jämnstarka så här drygt tre månader före premiären. Gör Andreas Johansson en lika bra säsong kommer han skjuta AIF till en plats på övre halvan, medan GBK inte har den spelaren som på egen hand kan göra lika stor skillnad. Men efter AIF:s 2016 och GBK:s höstsäsong borde man kunna hålla avståndet nedåt, och då finns ju förutsättningar för att ett spännande samarbete ska ta vid redan om ett år.

Spekulationer i punktform…

Vårgårda får ett iskallt välkomnande i tvåan när det blir förlust med klara 3-0 i premiären.

Redan i andra omgången vankas det derby på Brogårdsvallen. Andreas Johansson och André Nilsson gör två mål vardera när matchen mellan grönt och rött slutar 2-2.

Fronken Johanson blir stor gulsvart hjälte när GBK vinner premiären med 1-0.  Efter det kommer dock fyra raka matcher utan seger för gulsvart som parkerar i mitten av tabellen.

Mohamed Abdulraham och Jocke Berg gör var sitt mål när VIK i tredje omgången tar första segern. 2-1 hemma mot Lerum blir förlösande, och laget går nu obesegrat i fyra omgångar.

James Clark blir utvisad i vårderbyt mot GBK och med tre byten gjorda hoppar Rickard Hedberg in i kassen. Han släpper ett par bollar förbi sig, men AIF lyckas greja en pinne när den svängiga matchen slutar 3-3.

Vårgårda avslutar våren svagt och ligger nia under sommaren. Två spelare från Norrby hämtas in under uppehållet för att ge mer stadga i laget.

André Nilsson varvar upp rejält och bär Holmalunds offensiv på sina axlar. Det ryktas om IK Gauthiod redan under sommaren, men Nilsson väljer att stanna i HIF.

Johan Eriksson gör skäl för sitt rykte som hårt arbetande rivjärn när han drar på sig två röda kort bara under vårsäsongen.

Fredrik Smith hoppar in mellan stolparna när Erik Andersson är sjuk i sista vårmatchen. Han håller nollan och GBK tar tre viktiga poäng mot sin förre tränare Niklas Andersson i Hestrafors.

Marcus Pettersson blir en frisk fläkt i Holmalund. Han hoppar in i de tre första matcherna för att sedan starta resterande del av våren.

I 32 graders värme maler Holmalund ner Gerdsken när trean startar om i slutet av juli. Matchvinnare blir Sebastian Sanneståhl som nickar in 2-1 i 83:e.

Vårgårda hittar en bättre stabilitet under hösten och säkrar kontraktet i god tid. Två raka segrar i höstupptakten lägger grunden till det.

Benjamin Hacker visar sig vara den offensiva kraft som klarar omställningen till tvåan bäst. Han gör åtta mål i tvåan och tränar efter säsongen med Norrby.

När Gerdsken vinner avslutningsmatchen är det också sista A-lagsmatchen på Gerdskenvallen. 2018 är Mjörnvallen hemmaplan för den nya satsningen, medan G-vallens konstgräs blir träningsplan och reservarena.

Holmalund blir till slut bäst i stan med sin femteplats. Men alla tre Alingsåslag hamnar på rad i mitten av tabellen.

Felix Hjertqvist Jonsson lämnar AIF efter säsongen för att istället få ett A-kontrakt med Öis.

André Nilsson och Daniel Olafsson blir båda inbjudna till Norrby, men någon övergång blir det inte.

Per Krantz, Lars-Petter Björk och Fredrik Gustafsson tackar för sig som tränare och istället blir det en extern kraft utifrån som tar över det ”nya” laget. Björk och Gust får istället ansvar för klubbens U-trupp medan Per Krantz tar över Säven/Hol.

Efter sjätteplatsen i tvåan kör både Stefan Strind och Peo Häggström på för att ta upp VIK i division 1. Nu får klubben också napp på André Nilsson inför 2018.

Lämna en kommentar