ANNONS:
ANNONS:

Stavander nästa man till FK

Alexander Stavander följer efter Adam Kjellson från Vårgårda IK till Vårgårda IK FK, och spelar numera i division 6.
– Det är inte bra för våran trupp, även om det är bra att vi får behålla spelarna i föreningen, säger tränare Peo Häggström.

Peo_Stavander
Inhoppare. Alexander Stavander byter bänken i trean mot spel i sexan.

För några veckor sedan valde Adam Kjellson att skriva över sig till Vårgårda IK FK. Nu får serieledaren i Herrljungasexan ytterligare förstärkning när blixtsnabbe Alexander Stavander väljer att ta klivet ner i seriesystemet för att få speltid.

– Jag förstår ju killarna som inte får särskilt mycket speltid, och det är både Adam och Alexander exempel på, säger Peo Häggström.

Hur ser du som tränare på att spelarna väljer den här lösningen?

– Jag är dubbelbottnad i det här. Det är självklart inte bra för våran trupp, men samtidigt är det viktigt att vi får behålla alla spelare i föreningen. Dessutom får vi möjlighet att flytta upp två lovande juniorer och det kommer vi att göra nu i sommar.

Peo Häggström berättar vidare att Kjellson och Stavander tränar både med IK och FK, och självklart finns det möjlighet att skriva tillbaka dem om det skulle bli skador och annan frånvaro i A-truppen. För den är inte att betrakta som lika bred nu när Kjellson, Stavander och även fjolårets succéman Ahmet Akdeve inte finns tillgängliga.

– Ahmet har valt att ta ett längre break, han har ingen möjlighet att träna med någon större ordning. Dels har han tagit studenten nu och dels ska han hem till sitt hemland hela sommaren. Så jag hoppas väl att han ska komma igång igen till nästa år, säger Peo Häggström.

Alexander Stavander blir enligt uppgift spelklar för Vårgårda IK FK lagom till lördagens möte med Stora Mellby SK.

– Det blir ju en hyfsat förstärkning för dem, säger Peo med ett skratt.

Ahmet Akdeve.
Ahmet Akdeve.

Lämna en kommentar