ANNONS:
ANNONS:

Stenseke slutar spela – blir tränare

Anton Stenseke har spelat sin sista fotbollsmatch. Nu sätter blödarsjukan stopp, och han faller istället in i Holmalunds tränarstab.
– Det är både skönt och jobbigt på samma gång, säger Anton.

Anton Stenseke har tröttnat på blödarsjukan.

Anton Stenseke kom fram som en stor talang i Holmalund som tonåring. Han spåddes en lysande framtid, men ganska snart stod det klart att en blödarsjuka skulle ställa till det för karriären. Skadorna har varit många, och nu – endast 24 år gammal – har han bestämt sig för att det är nog.

– Verkligheten har väl hunnit ikapp mig med sjukdomen och jag tycker inte det är värt att ligga hemma som invalid titt som tätt. Det påverkar inte bara mig utan även folk runtomkring mig. Sen går det inte riktigt runt ekonomiskt om man ska ha en karensdag efter varje match, säger Anton, som berättar att det var nära att han slutade redan i vintras.

– Jag hade egentligen bestämt mig för det men blev övertygad om att köra på.

Nu kliver Anton Stenseke istället in i tränarstaben. I första hand som assisterande till Johan Nilsson.

– Eftersom Ängberg är med och spelar blir Johan ibland ensam när Olof kör med målvakterna så det är nog under träningarna jag kommer fylla störst funktion. Men jag kommer givetvis vara med på alla matcher också, säger Anton, som är inspirerad inför uppgiften.

– Jag är hundra procent taggad på att bidra till Holmalunds framgång på annat sätt än som spelare.

Anton Stenseke är för tillfället i Thailand och missar därmed HIF:s lördagsmatch mot Gnosjö.

Lämna en kommentar