ANNONS:
ANNONS:

Nu drar vi igång igen

Sista semesterdagen för min del. Första matchen efter uppehållet för min del.
Kort sagt, hösten är här.

Så ska lokalfotbollståget tuffa igång igen. Efter några veckor av vila, återhämtning, egenträning, sommarläger och uppstarter är det nu dags för allvar igen. Många av våra lokala gäng drar igång kommande helg medan några väntar en vecka till.

Först ut var dock Alingsås IF redan i tisdags. Det blev förlust hemma mot Götene efter att hemmalaget haft en bortdömd kvitteringsboll inne innan gästerna gjorde 3-1 i slutminuten. En tung höststart, och nu gör grönvitt bäst i att snart börja plocka poäng igen.

………………………

På tal om Alingsås IF. Det är nu klart att samarbetet med Gerdskens BK inte leder till något gemensamt representationslag redan till 2018. Då vi redan är inne i augusti var det i mina ögon ett klokt beslut. Om vi nu går mot en sammanslagning är det ett måste att den görs på rätt sätt och inte hastas fram under en höst. De båda klubbarna ska dock fortsätta samtala och arbeta mot en gemensam framtid, så fortsättning lär följa i den här historien.

………………………

Den största dramatiken under sommaruppehållet stod annars Holmalunds IF för. Förra fredagen avslöjade lokalfotboll.se/0322 att Christer Stolt var på väg bort från tränarposten. Då ville ingen i ledningen kommentera det hela, men redan dagen efter offentliggjordes det att Jerry Carlsson efterträder Christer Stolt.

Vet så klart inte hur jargongen mellan spelartruppen, sektionen och tränarna varit, men att ersätta Stolt bara på grund av klena resultat känns lite konstigt. Laget ligger nia i Elitettan och har goda möjligheter att lösa nytt kontrakt, vilket i min värld är ungefär vad man kunnat förvänta sig.

Något annat jag upplever som konstigt är att sektionen innan tränarbytet diskuterat saken med en grupp spelare. I den gruppen var lagkapten Ronia Gustafsson inte med vilket för mig är mycket egendomligt. Men finns det ett allt för stort missnöje bland spelarna blir det självklart ingen bra arbetsmiljö för Christer Stolt och då var kanske ett tränarbyte rätt väg att gå.

Min dialog med framför allt sektionsordförande Joakim Larsson var mycket god under det händelserika dygnet. Jag har förståelse för att han inte kunde kommentera något som inte var helt klart internt och han tycktes ha förståelse för att jag var tvungen att skriva om de uppgifter jag hade. När tränarrockaden sedan var gjord förklarade Larsson både bakgrund och tillvägagångssätt på ett bra sätt. Med andra ord tycker jag att Holmalund som förening levde upp till bilden man har av en elitklubb.

………………………

I kväll snörar jag på mina Copa när SMSK spelar höstpremiär borta mot Wargön. Var förresten i en sportaffär i Alingsås för att köpa nya Copa i går men möttes av ett tomt lager på just min storlek. Beskedet satt som en dolk i ryggen och nu blev det till att beställa sina första skor någonsin på nätet.

I lördags spelade SMSK en träningmatch mot grannklubben Sollebrunn. Där visade SAIK:s Filip Johansson att han sannolikt blir nästa export från Bjärke till någon av Alingsåsklubbarna.

………………………

I morgon spelas ett antal intressanta matcher. Vårgårda IK ska försöka spinna vidare på den fina våren när Skoftebyn – som förstärkt i sommar – gästar Tånga. I trean spelar både Holmalund och Gerdsken på bortaplan mot bottenlag och har goda segerchanser. I Holmalund ska det bli intressant att se vad Felix Martinsson kan tillföra. Hemsjökillen med förflutet i Häcken och Lerum är framför allt en offensiv lirare som kan bli en ny lekkamrat till André Nilsson.

………………………

SK Mjörn har utarmats lite under sommaren. Hampus Nilsson till AIF, Andreas Roos till HIF och Tim Aheinen Nilsson till GBK är så klart tre tunga tapp för division 6-klubben.

………………………

På tal om utarmats så snackas det om att HIF Akademi tappat en hel del under sommaren. Lisa ”Mini” Johansson, Madeleine Mårtensson, Emilia Hafström, Linnea Ström, Rebecka Sultan och Matilda Larsson ska alla ha flyttats upp i A-truppen. Dessutom ska Lovia Larsson ha flyttat till USA och Alexandra Schwartz slutat, och stämmer allt det blir det gissningsvis en tyngre höst i division 2.

………………………

Ni har väl inte missat Semesterlistan här på sajten i sommar? I så fall hittar ni samtliga delar här.

………………………

Har ni glömt hur tabellerna ser ut inför höststarten? Klicka då här för att få en bra överblick.

………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar