ANNONS:
ANNONS:

Topplista från helgen

Det har varit en väldigt bra lokal fotbollshelg på många håll. Därför tog jag mig friheten att helt godtyckligt göra en topplista på de främsta prestationerna.

Bredsidan

10. Hudenes målform
Hudene gjorde processen kort med jumbon Saleby/Järpås. Till slut blev det 7-0 hemma på Hybergsvallen. Dessutom vann man med 10-1 för ett par veckor sedan, så målformen är det inget fel på.

9. Friscos dubbel
Herrarna vann jumbofinalen mot Kållandsö och tog chansen till att undvika sistaplatsen. Men det är fortfarande fyra poäng upp, och närmast väntar Södra Härene och Vårgårda IK FK. Hårda bud. Dessutom körde damerna över Alingsås KIK med hela 9-0, så det var en lyckad helg på Katbovallen.

8. Gerdskens kontring
Efter att Aingsås IF satt press på GBK med sin fredagsvinst svarade gulsvart med en stabila 2-0 hemma på lördagen. Starkt gjort – även om Gällstad är ett lag som ska besegras om man vill vinna serien.

7. Härenes sista hopp
5-0 i jumbofinalen visade att Södra Härene inte tänker ge sig än i kampen om fortsatt spel i trean. Det krävs fler segrar på sluttampen för att detta ska kunna lösa sig, men nu gav de sig själva chansen.

6. Holmalunds måstematch
Holmalund reste sig på nio förra veckan mot Skara och fortsatte sedan med en ny seger mot Vara. Att vinna måstematcher är en oerhört viktig egenskap i streckstrider, och nu har rödvitt ett litet grepp om kvalplatsen. Men Skara är bara två pinnar efter och till helgen åker HIF till Götene. Fortfarande mycket jobb att göra för alingsåsarna.

5. Hemsjös målkalas
Även om BK Spark är ett lag i spillror är det alltid starkt att vinna med 13-0. Den som hade allra roligast var Eric Otinder, som svarade för sex av målen. Samma dag vann Hemsjös damlag med 8-1 efter bland annat fyra mål av Lisa Molin. Snacka om gulsvart målkalas.

4. Alingsås IF:s bortaskalp
3-2 borta mot Ulricehamn är ett imponerade resultat, och dessutom var prestationen enligt rapporterna oerhört bra. AIF har verkligen hittat ett spel som är både stabilt och vägvinnande. Och så länge Rickard Hedberg avgör varenda match går det ju inte att förlora.

3. VIK FK:s serieseger
Det som varit klart en längre tid är nu helt definitivt. Om inte FK inkasserar fyra storförluster på de återstående matcherna är seriesegern i hamn, och mitt tips är att det sista frågetecknet raderas ut redan på lördag. Mot ett bra Sollebrunn var seriesegraren dock lite illa ute, men lyckades till slut vända och vinna med 2-1.

2. Södra Härenes kvalvittring
Har fått en del rapporter från Häras 2-1-seger i Vedum, och det var kanske inte den allra snyggaste. Men att försvara sig bra är också en del av fotbollen och att också ha kraft att gräva fram två mål mot ett lag som innan dess inte släppt in ett enda på hela hösten är starkt gjort. Med ett hyfsat ”lätt” spelprogram kvar har nu SHIF greppet om kvalplatsen i Herrljungasexan.

1. Annelunds storseger
Visst, Annelund har varit i form på senare tid. Men att vinna klart mot ett kvaljagande Fristad är oerhört starkt gjort. I nästa match väntar Byttorp på bortaplan, och blir det en ny seger där klättrar Annelund ovanför kvalstrecket.

Inte ens nära…
Vårgårda IK åkte till Gunnilse och förlorade med hela 7-1. En förlust var inte helt oväntad, men ett sådant ras trodde jag inte VIK av årgång 2015 skulle svara för. Att släppa sex bollar på en halvlek är inte godkänt, även om Gunnilse så klart är bra och en värdig seriesegrare.

BK Spark förlorade med 13-0 och har nu släppt in 113 mål.

… ett Alingsås KIK i stort poängbehov åkte till Katebo och vek ner sig rejält. 9-0 i baken, och nu talar inte mycket för nytt kontrakt i division 2.

 

Lite övrigt från helgen

Sollebrunns fina hösttrend sprack i går när Vänersborgs IF vann med 1-0. Tråkigt – jag gillar sviter och trender.

……………………………..

När vi mötte Tomten i lördags hade vi Jörgen Åkesson, från Alingsås, som domare. Det är tredje eller fjärde gången vi har honom i år och jag måste säga att han är tämligen ohotad etta av de domare vi haft i sexan i år.

……………………………..

Östadkulles herrar förlorade igen och nu tror jag inte att laget har någon chans att häng kvar i femman. Det påståendet är väl kanske inte att sticka ut hakan i och för sig.

……………………………..

På torsdag ska en ny Förstafemma tas ut. Ett par tips har redan inkommit, och det är bara att höra av sig med tankar och idéer.

……………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar