ANNONS:
ANNONS:

Toppmötet i Trelleborg hetast i omstarten

Helgen hetaste är tillbaka nu när höstsäsongen drar igång på allvar.

Trelleborg – Alingsås IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Trelleborg är enda lag som besegrat AIF i årets seriespel efter vinsten på Mjörnvallen i våras. AIF är dock fortsatt en poäng före i tabellen och har den allsvenska platsen inför det här mötet. Med tanke på det skulle ett kryss här kanske gynna AIF mer än skåningarna, men samtidigt finns det ingen anledning att inte gå för alla tre poäng. En nystart är alltid extra svårtippad och det här är givetvis en helt vidöppen match. Så jag drar till med ett kryss.
Tips: 1-1.

Alingsås IF – Götene
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Götene är klassen bättre än Göta så några 6-0 tror jag inte på den här veckan. Men storvinsten senast var en perfekt start på hösten och AIF är givetvis en mycket stor favorit här – och visst blir det en ny seger för serieledaren.
Tips: 3-0.

IFK Mariestad – Vårgårda
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Mariestad har tappat lite i toppen så behöver vinna här för att vara med och hugga på allvar. I samma toppstrid behöver VIK också vinna för att inte tappa mark och jag håller gästerna som knapp favorit här. Men jag tror på en tajt tillställning där segern stannar vid uddamålet.
Tips: 1-2.

Skultorp – Frisco
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Toppstriden är sedan länga förlorad för Frisco. Men för att bli best of the rest bakom den överlägsna tätduon måste det nog bli seger här eftersom Daniel Anderssons gäng halkat lite på efterkälken. Frisco mer svårbedömt i år än tidigare men Skultorp är en känd motståndare som bör locka fram både inställning och prestige i båda lagen. Tror på en hårt fajt som slutar oavgjord eller med uddamålsseger åt något håll.
Tips: 2-2.

Alingsås City – Spark
Serie: Division 6 Alingsås.
Kommentar: Derbysexan inleds givetvis med ett derby. Spark blir nog att räkna med även i höst, men för den saken skulle tror jag inte att de lilagula rår på serieledaren. City har inte råd att tappa särskilt många poäng så en seger här ska det bara bli.
Tips: 4-1.

Dalsjöfors – Holmalunds IF
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Holmalund resten sig i våras efter en tuff start och jagar nu topp tre – där Dalsjöfors just nu ligger. Därför en mycket viktig match där Holmalund sannolikt inte får förlora om det ska finnas en rimlig chans att kriga om uppflyttning. Men det är en tuff nystart och jag känner inte riktigt att jag vet vad jag har Holmalund. Kan bli lite vad som helst i prestation – och tyvärr tror jag att Dalsjöfors fixar en seger här.
Tips: 3-1.

Trollhättans BoIS – Gerdskens BK
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Serieledaren GBK återstartar mot bottenlaget BoIS. Kan vara en lurig match, men jag tror att GBK tränat så pass väl och är så pass förberedda att det ska bli tre poäng här.
Tips: 1-4.

Hemsjö – Hol/Säven
Serie: Division 6 Alingsås.
Kommentar: Svårtippat mittenmöte mellan två lokala gäng som ser har långt både upp och ner i tabellen. Här gäller det med andra ord att hitta inspiration i utveckling och glädje snarare än placeringar hit och dit. Hemmaplan talar för Hemsjö, men min magkänsla säger bortaseger.
Tips: 2-3.

Hemsjö – ÖSK/SHIF
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Rolig återstart när två lokala bottenlag drabbar samman. ÖSK/SHIF fortfarande utan seger och slår nog ur underläge även här, men Hemsjö har också haft en något besvärlig vår och är ingen skyhög favorit. Svårtippat, men hemmalaget får mitt förtroende.
Tips: 4-2.

Lämna en kommentar