ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Vi kör igång veckan med att summera den nyss avslutade.

Frida Bremer fick en kanonstart i Alingsås IF när hon gjorde 1-0 borta mot Trelleborg redan i första spelminuten. Men efter det var det skåningarna som var det starkare laget och vände på matchen och vann med 3-1. AIF har ju haft den fina vanan att inte släppa in billiga mål, men nu bjöds på en kasse bakåt och då var det helt plötsligt fördel Trelleborg.

I och med förlusten föll AIF ner till tredjeplats i tabellen, vilken betyder kval mot allsvenskan. Häftiga matcher om det står sig fram i november, minst sagt. AIK går som tåget i serieledning och efter att Trelleborg nu tagit sex poäng mot AIF får man nog vara ärlig och säga att det är fördel Skåne i kampen om den andra direktplatsen uppåt.

………..

Frisco fick en smakstart när tvåan nystartade i helgen. Den inför avspark ovissa matchen mot Skultorp visade sig bli en promenad i parken för de blåklädda. Moa Johansson var tillbaka i kassen och höll nollan och framåt gjorde hennes lagkamrater hela sju baljor. Wilma Falk hade allra roligast med tre fullträffar – och nu är Frisco absolut med i matchen om tredjeplatsen.

………..

Derbyt i damfyran blev en jämn och svängig historia. Matchen på Byvallen krängde fram och tillbaka och med 20 minuter kvar slog Tiina Bergström in 3-2 till gästande SHIF/ÖSK. Hemmalaget Hemsjö gav sig dock inte utan vände på steken till 4-3 efter två snabba mål av Elin Karlsson och Amanda Jogbratt. Men något gulsvart segerjubel blev det inte utan Agnes Bodehed kvitterade till 4-4 och ordnade ett kryss.

I samma serie vann Annelund redan i torsdags med klara siffror mot Alingsås KIK U. 5-2 slutade det hela och Annelund fortsätter sin fina säsong från i våras.

………..

I herrtrean har VIK fått en mycket bra start på hösten. Storseger förra helgen följdes upp av en 1-0-seger borta mot IFK Mariestad. Adam Andersson höll tätt i slutet när hemmalaget tryckte på och Melker Johanssons mål blev matchens enda. Starkt gjort av Vårgårda.

VIK nu ett av flera lag som jagar bakom serieledaren AIF – som ju tappade två poäng hemma mot Götene. Joel Karlsson gjorde 1-0 men mot slutet av matchen var det bortalaget som var närmast segern. Två gula kort på Benjamin Hacker och en skadad Joel Karlsson efter att alla byten var gjorda gjorde att Götene fick tryck mot Alex Rahm i den grönvita kassen. Men den nye målvakten stod emot och fixade åtminstone en poäng till AIF.

………..

Gerdsken och Holmalund tog var sin imponerande seger i herrfyran. HIF vann med klara 5-1 borta mot Dalsjöfors efter att Tobias Nordgren varit matchens stora spelare. Hela fyra baljor från slitvargens fötter noterades – och nu är HIF ett av lagen som slåss om platserna på topp tre.

Leder serien gör Gerdsken som vann med övertygande 4-1 borta mot Trollhättans BoIS. Vinner Skepplanda sin match i kväll väntar en härlig seriefinal på Gerdskenvallen mot slutet av veckan när just Skepplanda gästar. Men GBK känns starkt i jakten på att återta sin division 3-status.

………..

I femman var Felix Pettersson mannen för dagen i Mjörn. Han gjorde båda målen när Trollhättans IF slogs tillbaka med 2-1 och något tidigare på åren är vanligt kan vi nog konstatera att Mjörn i praktiken har fixat kontraktet. Visserligen har målkungen Ahmad Al-Nis flyttat utomlands och spelar inte mer i år – men avståndet nedåt i tabellen ser oerhört betryggande ut.

………..

Annelund hade ledningen med 1-0 borta mot Trässberg efter att Gabbe Holmen nätat. Men gästerna kvitterade och AIF fick därmed inte den där kanonstarten i jakten på en nytt kontrakt. Fem poäng upp till kval och nu gäller det att jobba hårt för att få marginalerna med sig i höst.

Herrljunga – son ligger betydligt bättre till i tabellen – spelar sin match i kväll när topplaget Grolanda/Floby gästar Skoghälla. Tuff höststart med andra ord.

………..

I Alingsåssexan var det derbytätt i helgen. Serieledaren City låg under med 1-0 mot Spark men kunde sedan ändå vända och vinna med 4-2. Men Spark stod emot bra och kommer säkerligen att plocka en hel del poäng i höst.

Hol/Säven hade lekstuga i derbyt borta mot Hemsjö. Till slut blev det hela 10-2 efter att hemmalaget fallit igenom rejält. Vilhelm Danielsson hetast med tre baljor för gästerna.

Sämre gick det för Östadkulle (1-6 mot Sandhult) och Långared (1-2 mot Sjövik) som båda förlorade sina återstarter.

………..

I Trollhättesexan hade Sollebrunn inga problem med att besegra Främmestad. 4-0 slutade det hela och SAIK är därmed kvar strax bakom Bosna i täten.

Mitt SMSK var nära att skjuta bort segern mot Vedum då vi brände en hel del chanser matchen igenom. Plötsligt kvitterade Vedum från ingenstans – men ett självmål räddade segern med ett par minuter kvar.

Frisco och Södra Härene inleder sin höstsäng med matcher nu i veckan.

………..

Tabellsidan fortsätter att växa sig mer och mer intressant.

………..

Lokal höststart, Premier League, allsvenskan och VM. Nu är det inte lätt att prioritera för att optimera hur fotbollstimmarna ska fördelas mellan allt som finns att ägna sig åt. Härligt med fotboll på alla nivåer.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar