Trollhättan ryckte ifrån SAIK

Sollebrunn räckte inte riktigt till mot serieledaren Trollhättans BoIS. På Nya Bjärkevi vann gästerna med klara 3-0.

Referatet med Jonas

SAIK fick kämpa mot serieledaren.
Johanna Järås hade mycket att göra i målet.

Det var en viktig match för Sollebrunn del om Bjärkelaget skulle hänga på i toppen av tabellen eller inte. Men en del frånvarande spelare gjorde inte uppdraget att besegra Trollhättans BoIS enklare.

Efter tio minuter gjorde gästerna 1-0 och efter dryga halvtimman sprintade en bortaspelare igenom SAIK-försvaret och sköt in 2-0 förbi Johanna Järås.

Järås – som normalt sett är utespelare –  hade en hel del att stå i och räddade bland annat ett friläge just före halvtid, så 2-0 stod sig in i paus.

I andra halvlek gjorde Trollhättan ytterligare ett mål och vann till slut med 3-0. Det betyder att Sollebrunn nu är sex poäng efter serieledaren.

Mål: Linnea Lennermo 2, Tina Götlind.

Även Alingsås KIK skulle ha spelat borta mot Bergdalen. Men den matchen flyttades, och nytt speldatum är ännu inte spikat.