ANNONS:
ANNONS:

Anna Scavo avgjorde för HIF

Holmalunds IF gick upp i serieledning tack vare 1-0 hemma mot Skoghall.
– Det var stabilt, säger tränare Mikael Prodér. 

Referatet med Jonas

Holmalunds IF fortsätter att ånga på. Sedan premiärförlusten mot Skövde har alingsåsarna nu sju segrar och ett kryss. Och i dag kom det tre nya poäng när Anna Scavo gjorde matchens enda mål när toppkollegan Skoghall gästade Brogårdsvallen.

– Det var mycket krig. Skoghall bjuder inte upp till särskilt mycket spel utan det handlar bara om långbollar, säger Prodér, som dessutom berättar om ett par tunga avbräck.

– Antonia är bortrest och Moa Edrud var i väg på läger. Så Amanda Olsson stod i mål och det var ju grymt att hon fick hålla nollan, säger Mikael Prodér, som berättar om ett stabilt spelande Holmalund.

Till slut var ändå segern helt rättvis, menar HIF-tränaren.

– Skoghall skapade inte mycket av värde. Däremot hade vi bud på fler mål så detta var helt rättvist och en mycket bra insats.

Enda målet gjordes av Anna Scavo i slutet av första halvlek.

– Ett riktigt snyggt mål. Bollen går från Moa Jarl till ”Millis” (Emilia Hafström) som slår en genomskärare till Scavo. Det var viktigt, för målet var att ta tre poäng.

Det är nu också helt klart att Mikael Prodér har ansvaret för Holmalunds damer. Inte bara tillfälligt, utan säsongen ut.

– Robert Sjöqvist blir assisterande och det känns jättebra. Det ska bli kul att fortsätta med det här, säger Prodér.

Övriga lördagsmatcher
Lerum – Holmalund 2-1
Mål: Oliver Östlind.

Stora Mellby – Sollebrunn 2-1
SMSK: Emanuel Kwasi, Jonas Mökander. SAIK: Rasmus Persson.

Lämna en kommentar