ANNONS:
ANNONS:

Två derbymatcher i fokus

Två derbymatcher på två dagar. I dagens Bredsida står mina intryck från de de två täta fajterna i extra fokus.

Bredsidan

På Tånga hed möttes Vårgårda IK och Holmalund IF. Det visade sig bli en jämn match där krysset kanske varit mest rättvist. Nu vann Holmalund, och kanske att det var den där ”kniven-mot-strupen-inställningen” som till slut blev avgörande. Sista kvarten offrade sig HIF:arna hej vilt i eget straffområde och lyckades täcka alla de skott som Vårgårdaspelarna fick i väg. Starkt, och bra med lokala fotbollsögon sett. Nu har Holmalund goda chanser att spela division 3 även 2016.

För Vårgårdas del saknades den där riktiga tyngden och spetsen framåt. Samuel Nordqvist (fd Andersson) vann en duell i ett avgörande läge, och det mynnade ut i Adam Borhammar Wahlins tjusiga ledningsmål. I övrigt var det HIF-försvaret som vann de ”viktiga” duellerna, och det är något som alingsåsarna verkligen arbetat sig fram till under hösten. I våras blev det baklängesmål på alla möjliga sätt, medan försvaret nu är ganska vattentätt. Rent positionsmässigt har HIF blivit bättre på att äga ytan bakom backlinjen, genom att falla tidigare och tydligare. Mot VIK var det egentligen endast Niklas Erikssons mäktiga utspark till Samuel Nordqvist som fick Daniel Svensson och Johan Ahlqvist att jobba felvända. I övrigt kom VIK inte in bakom backlinjen, vilket förklaras lika mycket av Holmalunds positionsspel som Vårgårdas oförmåga.

Kul att se Anton Stenseke spela igen, han skötte sig utmärkt som central mittfältare den timmen han fanns på planen. Vårgårdas bäste var nog Adam Borhammar Wahlin, men faktum var att det var två kollektiv som möttes snarare än två lag som bygger spelet på individuella prestationer. Den här gången var Holmalunds kollektiv något starkare och det bäddade för tre poäng.

………………………..

På Mjörnvallen försvann ännu en chans för Gerdsken att slå in den där sista spiken i kistan. Nu krävs det seger hemma mot Fristad för att vinna serien, och vid förlust får inte IFK Mariestad vinna om GBK ska gå upp direkt som bästa tvåa. Om allt går emot blir det alltså kval, vilket så klart skulle vara som en enda stor förlust för gulsvart. AIF är redan nu klart för kvalspel, det blir en tredjeplats i serien eftersom det är tre poäng och tolv mål att ta igen på Ulricehamn.

Matchen då. Tja, Elvir Ramadani gjorde ett klassmål mitt i den första halvleken och sedan kunde gästerna mycket väl ha dödat tillställningen med kanonchanserna just före paus. Även i andra halvlek passade matchbilden Gerdsken bäst – ända tills Jocke Larsson slog till och ruskade liv i sista kvarten. Efter det var grönvitt närmast att vinna, men Erik Andersson gjorde precis som James Clark gjorde i första halvlek – räddade en poäng åt sitt lag.

………………………..

Holmalunds damer vann den otroligt viktiga matchen mot Gauthiod med 1-0. Olivia Sultan gjorde målet – precis som mot Skoghall förra veckan. Men man kan gissa att det var försvarsspelet som lade grunden till segern.

………………………..

Anthon Gustavsson och David Lager var de spelare på Tånga hed som spelat division 1 på senare år. Ganska ofta tyckte jag att man såg det. Två mycket smarta fotbollsspelare.

………………………..

800 betalande på Mjörnvallen i går var riktigt roligt att se. Vi alingsåsare kan ju!

………………………..

Tycker att Jacob Borg gjorde en bra match på GBK:s mittfält i går. Visserligen hade inte gästerna lika mycket boll som vanligt, men när läderkulan låg vid ”Jaccos” fötter kom det oftast något kreativt.

………………………..

Fredrik Wilands karriär har varit lite upp och ner. Men i år har han varit bra i alla de matcher jag sett med Alingsås IF, och var inblandad i mycket även i går.

………………………..

Växlade några ord med André Nilsson på Tånga hed. Han har haft en ganska skadekantad säsong med Öis, men har för avsikt att fullfölja sitt kontrakt som sträcker sig över nästa år.

………………………..

Holmalund har vunnit de tre senaste matcherna med 2-1. Som VM 1990 – fast tvärtom. För er som är för unga för att se den kopplingen är mitt tips att googla Olle Nordin.

………………………..

Sollebrunn vann derbyt mot mitt SMSK med klara 4-0. Sebastian Sannestål bröt dödläget med en vacker frispark i krysset, och efter det var det inget snack sista halvtimman. För egen del var det ett tämligen tråkigt derby. Bytte in mig själv, åkte på en tunnel av Kenneth ”Keno” Gustavsson och bytte sedan ut mig själv igen.

………………………..

Markus Wiland, AIF, och Karl-Anton Pettersson, VIK, var båda ombytta och med i helgens matchtrupper. Kul att de kämpat sig tillbaka efter sina respektive skador.

………………………..

29 maj vann Alingsås KIK sin senaste match. Sedan har det blivit 13 raka förluster och nästa år spelar laget i division 3. Av hösten att döma en mer lagom nivå.

………………………..

FC Alingsås vann med 2-1 i lördags och är nu klart för kvalspel mot femman. Kul att Andreas Kjellströms arbete betalar sig i form av framgång.

………………………..

I lördags träffades delar av de annonsörer som synts här på sidan under 2015. Vi käkade lunch på Tånga hed, pratade mycket fotboll och såg sedan matchen mellan VIK och HIF. Dessutom gästade Peo Häggström innan avspark och gav oss lite förutsättningar inför matchen. Mycket trevligt!

………………………..

Södra Härenes damer satte punkt för ett jobbigt 2015 på bästa sätt med en klar hemmaseger mot Kinne-Vedum/Källby. Starkt att mobilisera tillräckligt med kraft för att avsluta snyggt.

………………………..

HIF Akademi gjorde det alla väntade sig och vann serien. Efter klara 6-1 mot Hestrafors var det bara att plocka fram guldhattarna som troligen beställdes nån gång i mars månad. Nästa år väntar division 3.

………………………..

Annelund gjorde var som krävdes mot Gällstad ock fick även övriga resultat med sig. Tänk att Rikard Jakobsson klev fram och gjorde två mål – vem hade trott det? Nu krävs det ”bara” seger borta mot Skepplanda för att slippa både degradering och kvalspel.

………………………..

Södra Härene vände underläge i paus och vann med 3-2 borta mot Långared. Nu ska det väl inte kunna gå fel när en pinne räcker hemma mot ett Västkurd som ser ut att ha tappat konceptet på senare tid. Det lär bli kvalspel för SHIF.

………………………..

Både VIK och HIF hade en del spelare borta i lördagens derby. Men som Ronny Nordström valde att uttrycka det. ”Det är inte förrän vi inte har elva man på plan man kan prata om att vi har folk borta”.
Ligger mycket i det.

………………………..

Vårgårda IK har fortfarande chansen att bli trea i division 3. Enligt uppgift vore det det bästa resultatet som VIK någonsin uppnått. Om man inte tar hänsyn till årens serieomläggningar. Nu när man blivit så gammal så man själv spelat i ”gamla trean” är det värt att påpeka det – hur trött man än var på det där snacket när man var yngre.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar