ANNONS:
ANNONS:

Två derbyn på veckans lista

Så var det fredag igen och vi lyxar till det med att tippa några av helgens lokala matcher.

Hemsjö – Mjörn
Serie: Division 6 Alingsås.
Kommentar: Prestigeladdat derby där Hemsjö väntar på årets första poäng. Tyvärr – för deras del – tror jag att de får fortsätta vänta för här är Mjörn favorit i mina ögon. De grönvita var besvikna efter krysset mot Frisco och lär vara fullt påkopplat, och då bör Hemsjö få svårt. Även om derby som bekant alltid är ett derby.
Tips: 1-4.

Herrljunga – Fristad
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Fristad har inlett oväntat svagt och här bör Andreas Holméns gäng besegra kusinen Tobias för att haka på i toppen. HSK kommer dock från en bra prestation och en första trea, så jag tror på en jämn fajt. Men kanske att bortalaget ska ha tipset ändå.
Tips: 1-2.

Gerdskens BK – Alingsås IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Ett i mina ögon vidöppet derby. GBK ska nog vara favorit i kraft av hemmaplan, tyngd och poängplockandet hittills, men i en enstaka match kan jag inte se varför inte AIF skulle kunna vinna. Tror på en jämn match med kryss eller uddamålsseger åt något håll.
Tips: 2-2.

Holmalunds IF – Skoftebyn
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Ettan mot trean efter även om det skiljer fem poäng mellan lagen. Det betyder att en femte raka seger skulle sätta HIF rejält i förarsätet. Här blir det dock tufft motstånd, och frågan är om Holmalunds defensiv kan stå emot Skoftebyn som gjort tolv mål på fyra matcher. Men å andra sidan – fortsätter HIF att ösa in mål framåt har man ju råd att släppa in ett par också.
Tips: 3-3.

Alingsås FC – IK Rössö
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Frågan är om Rössö kan stoppa segermaskinen Alingsås FC. Mitt svar på den frågan är nej, det blir femte raka och fortsatt serieledning.
Tips: 3-1.

IK Frisco – Skoftebyn
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Skoftebyn på hemmaplan ska kunna vara överkomligt och det känns som Frisco skulle behöva en prestation och gärna också ett resultat för att få lite ny luft under vingarna. Men det krävs en hundraprocentig insats för att inte fjärde raka torsken ska bli ett faktum.
Tips: 1-1.

Lidköpings FK – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: LFK har startat oväntat bra och VIK oväntat svagt när det nu är dags för lagen att mäta sin krafter. Hemmalaget bör vara favorit, men samtidigt kommer VIK från ett efterlängtat trendbrott och har som jag ser det god poängchans här.
Tips: 2-2.

Lämna en kommentar