ANNONS:
ANNONS:

Två tjejer lämnar HIF

Det är en hel del namn som försvunnit från Holmlunds IF. Senast att tillkomma på den listan är Sandra Johansson och Evelina Enevoldsen.

Satsningen på en slimmad A-trupp och en ungdomlig Akademi får, som vi tidigare skrivit om, vissa konsekvenser. Nu har två spelare till beslutat sig för att hoppa av den rödvita skutan.

– Det blir ju tyvärr så, men tjejerna förstår själva att vi inte har något naturligt lag för dem att spela i, säger Michael Rosén.

Evelina Enevoldsen skriver på Twitter att hon lägger upp skorna på hyllan, och detsamma tyckts gälla för Sandra Johansson. Trots att den senare var ett av de ”äldre” undantag som skulle få plats i Akademin.

– Lovisa Hallén och Sandra skulle vara med och stötta upp det unga laget var tanken, men nu väljer Sandra att hoppa av. Det blir så klart ett avbräck, säger Rosén om Johansson, som de sista åren spelat en del A-lagsmatcher som framför allt ytterback.

Det blir dock ingen annan som erbjuds Sandras plats i Akademin, utan trupperna är i det närmaste spikade.

– Vi har 18 tjejer i Akademin och 20+2 i A-truppen, men då räknar jag visserligen med Emmelie Farfa och Anna Scavo som inte riktigt har bestämt sig. Men det är ändå nästan max vad vi kan ha och jag tycker redan att jag märker att det är ett högre tempo på träningarna nu med en ren A-trupp, säger Michael Rosén.

Angående de som tidigare lämnar klubben och eventuellt kan dyka upp i andra föreningar säger HIF-tränaren så här.

– Det är inget klart än, vad jag vet. Men jag hoppas att några tjejer fortsätter med fotboll någon annanstans.

Lämna en kommentar