ANNONS:
ANNONS:

Kjellström vill bygga ett lag av FC Alingsås

FC Alingsås har ett rykte om sig att vara ett gäng bråkstakar på fotbollsplanen. Den stämpeln vill nu Andreas Kjellström tvätta bort.
– Det blir en utmaning, men jag tror på det jag gör, säger lagets nye tränare.

Andreas Kjellström är ursprungligen från Växjö, där han spelade fotboll på division 4-nivå. Efter en knäskada och en flytt till Alingsås tog karriären en ny vändning, först som spelare i BK Spark och sedan som tränare i Alingsås FK.

– Jag tränade FK i totalt fyra år och där hade vi väldigt roligt. Det var ett kompisgäng som lirade för att det är kul med fotboll, och det är något liknande jag vill åstadkomma i FC Alingsås, säger han.

Andreas är bekant med FC Alingsås starke man Ernest Begicevic, det var så den första kontakten togs. Nu är det klart att Kjellström tar över som tränare för division 6-laget, och målsättningen har han klar för sig.

– Rent fotbollsmässigt behöver jag inte lära de här grabbarna något alls. För mig handlar det mer hur man uppträder och beter sig när man är i ett lag. Helt enkelt införa lite mer struktur, och det tror jag att jag kan bidra med.

Andreas arbetar till vardags som ungdomskonsulent i Alingsås kommun, och där har han kommit i kontakt med flera av de spelare han nu ska leda.

– Jag har känt flera av dem sedan de var 13-14 år, berättar han.

Ett krav Andreas hade var dock ett tre spelare skulle lämna föreningen. Så har nu också skett.

– För mig är det inget bra tecken när spelare slutar med fotboll på grund av en annan spelare i laget. Därför hade jag det kravet innan jag bestämde mig. Det handlar om att försöka få bort alla grupperingar som varit och verkligen få ihop alla till ett lag. 2014 var en kaotisk säsong med mycket negativa skriverier och det ska jag göra allt för att ändra på.

Andreas har sett ett par av FC Alingsås matcher från åskådarplats, och han menar att det inte bara är spelarnas fel att det ibland urartar.

– Av det jag har sett har publiken betett sig väldigt illa. Vid något tillfälle var det någon som rusade in på planen mot domaren och det är absolut inte okej. Det drabbar laget och alla oskylda killar som är med och spelar, säger han, och berättar samtidigt att det finns idéer om hur man kan få bort det problemet.

– Vi sitter och tittar på olika lösningar. Antingen kan man ha publikvärdar för att visa att vi är seriösa eller så kan vi helt enkelt spela hemmamatcherna i Hol eller någon annanstans. Visst är det roligt med publik, men den måste sköta sig också.

Andreas har haft ett första spelarmöte där han presenterat sina tankar kring hur verksamheten ska bedrivas. Men han är medveten om att det kommer att krävas mycket jobb för att få till en förändring.

– Det blir en utmaning. Men jag har lång erfarenhet av arbete med ungdomar som jag tror jag kan ha nytta av i det här uppdraget.

1 svar på ”Kjellström vill bygga ett lag av FC Alingsås”

  1. Ser fram emot att följa FC under Andreas ledning, jag tror absolut att han kan få laget på rätt spår igen. Ett stort lycka till Andreas.

    Svara

Lämna en kommentar