ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Ny måndag betyder oftast några nya rader om den senaste veckan från den lokala fotbollen.

Gerdskens BK och Alingsås IF:s damer blev första lokala gäng att spela träningsmatch 2024. På G-vallen stod Lerums IS stod för motståndet i lördags och det blev en klar 3-0-seger för gulsvart. André Botica, Hugo Thor och Noradin Mohamed gjorde målen för Gerdsken.

AIF åkte till Jönköping för att möta Husqvarna i sin första match för året. Det hela slutade 0-0, och bästa chansen var ett ribbskott Emmy Blomberg.

För egen del (som spelare) tyckte jag att det räckte med fyra-fem träningsmatcher. Hellre träna mycket och ladda för seriespelet. Men där är vi alla olika och givetvis tycker många att en match är en fin belöning och avbrott från veckans träningar.

…………

I veckan som gick klubbades serierna som administreras av VFF igenom på distriktets representantskapsmöte. Tydligen var tekniken på det digitala mötet inte så imponerande, men det fungerade så pass att det gick att rösta igenom förbundets samtliga serieförslag. Även nyheten om att alla treor i division 6 får kvala klubbades igenom.

Alla serier finns att ta del av här.

…………

Alingsås IF blir en kulturbärare fattigare när Nicole Fallqvist lämnar klubben för spel i IFK Göteborg. Givetvis en rolig satsning som görs i Blåvitt, men ändå synd när en uralingsåsare lämnar stadens flaggskepp i Fotbollssverige. I veckan som gick presenterade AIF istället Josefin Johansson som närmast kommer från Örby.

…………

Vi försöker trumma på med silly season-sidan ett tag till. Hojta om vi missat något i din förening.

…………

Fabrice Blewordah – som med sin snabbhet förgyllde VIK:s backlinje för ett par år sedan – gick bort förra veckan. Endast 28 år gammal blev det ett hastigt sjukdomsförlopp efter att han kvalat mot division 2 med Bergdalen så sent som i november.

…………

För egen del blev det betydligt mer positiva sjukdomsbesked förra veckan. Halvårskontrollen på Sahlgrenska visade inga tecken på återuppstånden cancer utan det är bara att kriga på och vänta på nästa kallelse framåt sommaren. Fina grejer ändå.

…………

Herrljunga SK och Annelunds IF har bokat matchannonser inför 2024. Vill ni som förening förekomma in fråga är det bara att hojta till så bokar vi in er för säsongen 2024.

…………

I futsalen division 3 spelade Alingsås FC och Södra Härene 3-3 på söndagskvällen. SHIF såg ut att gå mot seger med Ahmad Al-Nis kvitterade med ett par minuter kvar.

AFC har ju ett lag i division 2 också – och där blev det en lyckad helg. Omid Mohammadi var mannen för dagen ed fyr afullträffar när AFC vann med klara 10-3 mot Deportivo Götene. AFC därmed upp på femte plats i tabellen.

För Södra Härenes damer blev det också seger efter att Vedum slagits tillbaka med 5-2- Sofia Kjellén visade vägen med de två första fullträffarna när SHIF tog chansen att haka på Skoftebyn i toppen av tabellen.

…………

Handboll är en otrolig tv-sport. Fredagens semifinal mellan Sverige och Frankrike var något alldeles extra och jag som tycker att rätt ska vara rätt tycker givetvis att Frankrikes kvittering i slutsekunden borde ha dömts bort. Men men, en härlig och nervös stund i soffan blev det oavsett.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar