ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Bredsidan är tillbaka med några nya rader även den här måndagen.

Alingsås FC gjorde en ny bra match när det blev 0-0 hemma mot tippade topplaget Umeå. Detta var norrlänningarnas första poängtapp, samtidigt som AFC nu har tagit poäng i tre raka matcher.

Det är fortsatt försvarsspelet som är mest imponerande. Visserligen skapades det nu ett antal bra chanser framåt, men det är inget underdrift att alingsåsarna hittills har mycket svårt med sista sparken. Två mål – varav ett på straff – är ju inga starka papper på fem matcher.

Men positivt att poängen trillar in ändå och nu mot på pappret lite enklare motstånd är det läge att bättra på målskörden de kommande veckorna.

…………….

Förra veckan meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att matcher för vuxna tillåts från den 1 juni om de genomförs på ett smittsäkert sätt enligt gällande föreskrifter. Det betyder att vi ganska snart har fotboll på en bredare front, och att alla serier bör kunna starta enligt den planering som nu gäller. I alla fall något positivt att nu alla lag har ett mer eller mindre spikat datum att sikta emot.

…………….

Tipsen i helgens hetaste har inte rosat marknaden hittills. Denna helg var min tvåa på Umeå feltippad, men en sådan miss tar jag gärna när den gav en AFC-poäng.

…………….

Såg delar av Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården. Några reflektioner därifrån:

Krysset var ju inte helt oväntat på förhand. Kanske var det också mest rättvist efter en svängig historia som kunde ha slutat hur som helst.

Gustav Ludwigsson visade än en gång att en förhållandevis begränsad fotbollsspelare räcker ganska långt i landets högsta serie om inställningen och arbetsmoralen är den rätta.

Magnus Eriksson är ingen personlig favorit, men jag måste ändå säga att han startat årets allsvenska på ett imponerande vis.

Jag gläds med Astrit Selmanis spruckna målnolla. Hans kaxighet i både intervjuer och på planen ligger (än så länge) på rätt sida om gränsen för vad som är klädsamt. Tycker det var fel att byta ut honom med tio minuter kvar efter att han precis kvitterat till 2-2.

Visst luktar det blivande landslagsman om Hjalmar Ekdahl?

…………….

Min egna fotbollsvår har av har lite olika anledningar fått ett break de senaste veckorna. Kanske är det den här veckan dags att underhålla fotbollsmusklerna lite igen? Ja, jag tror det.

…………….

Familjens smågrabbar mötte Vårgårda i helgen. Matchen skulle ha spelats på Tånga men där var planen vattensjuk. Då även Brynets matta var på gränsen till ospelbar lirades matchen i Bjärkes nya arena. Lite trängre än en ordinär 7-mannaplan, men ändå en trevlig tillställning med mysig inramning. Och det bästa av allt – det blev match trots det myckna regnandet.

…………….

Vi har skaffat oss en ny startelva hemma på gården. Den består av fem rutinerade damer som kompletteras av ungdomlig entusiasm på sex yngre förmågor. Bäst beskriver man det som en riktig hönsgård – för det är precis vad det är. Vi har helt enkelt blivit med höns, och numera äter vi purfärska ägg till frukost.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar