ANNONS:
ANNONS:

Vi kliver in i avgörandet

Nu ska de första lokala serierna färdigspelas. Och flera lag har mycket att spela för.

IK Frisco – Alingsås FC
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Ett för tabellen tämligen betydelselöst derby. Men det är ändå en del prestige i potten och jag tror inte detta blir så väldigt enkelt för AFC. Men tipset måste bortalaget få ändå.
Tips: 1-3.

Södra Härene – Mjörn
Serie: Division 6 Alingsås.
Kommentar: Vid en poäng säkrar Mjörn minst en kvalplats och vid seger sätter man ordentlig press på Töllsjö. Södra Härene är bra i sina bästa stunder men här har Mjörn chansen att ta tionde raka segern. Och det kommer man att göra om man spelar sina kort rätt.
Tips: 1-4.

Toarpalliansen – Alingsås KIK
Serie: Division 3 södra.
Kommentar: En poäng här i sista omgången räcker för att KIK ska kunna jubla över division 2-platsen. Toarpsalliansen spelar för sin överlevnad i botten, men trots den moroten ska de inte räcka till här. Endast gummiben kan förstöra guldfesten för Alingsås KIK.
Tips: 1-5.

Alingsås KIK U – Hemsjö IF
Serie: Division 4 mellersta.
Kommentar: hemsjö leder serien men behöver sannolikt vinna sista omgången också för att hålla undan i täten. Att KIK spelar samma dag med A-laget kan gynna Hemsjö, men oavsett det tror jag att gulsvart får kröna sin fina säsong med en serieseger.
Tips: 2-5.

Gerdsken – Trollhättans BoIS
Serie: Division 3 mellersta.
Förutsättningar: För att ta kvalplatsen behöver GBK ta fler poäng än vad Skoftebyn gör alternativt vinna med två mål mer än vad Skoftebyn gör mot Alingsås IF.
Kommentar: GBK har visat fin form på slutet och kommer att vinna här. Frågan är dock om målskörden kommer att räcka, men eftersom BoIS degraderas förra veckan borde luften har gått ur dem något och jag tror att GBK löser en andraplats.
Tips: 4-0.

Alingsås IF – Skoftebyn
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Tufft motstånd, men AIF har varit riktigt bra på sistone och jag tror man löser en poäng eller en knapp förlust så att GBK smiter förbi Skoftebyn.
Tips: 2-2.

Vårgårda IK – Torslanda
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Tre matcher kvar och detta är nog Torslandas sista möjlighet att klara kontraktet. För VIK:s del skulle en seger kunna betyda säkrat kontrakt, men det är lite beroende på övriga resultat. VIK har visat fin form och här tror att man tar ännu ett steg i den riktningen.
Tips: 4-1.

Grolanda – Säven/Hol
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Ska hoppet om fyran leva vidare finns inget annat än seger här. Och det tror jag också att man löser.
Tips: 1-3.

Herrljunga – Annelund
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: HSK är i stort poängbehov medan AIF kan spela helt avslappnat. Annelund har varit bäst i kommunen den här säsongen och det tror jag att man visar även i det här derbyt. Att sparka ner HSK i sexan är nog en tändvätska så god som någon.
Tips: 2-4.

Mer förutsättningar inför helgen här.

Lämna en kommentar