ANNONS:
ANNONS:

Vi laddar för derby

I dag är det tisdag. Det betyder att det är tre dagar kvar till årets första Alingsåsderby. På fredag möts GBK och AIF på Gerdskenvallen.
Bredsidan

Gerdsken mot Alingsås IF. Ettan mot trean i tabellen. En högintressant match där hemmalaget är favorit men där bortalaget spelar helt utan press och har en viss skrällmöjlighet.

Vid sidan av att AIF måste göra en prickfri insats för att vinna tror jag att mycket handlar om GBK:s prestation. Gör GBK en kanonmatch där alla levererar tror jag inte ens att ett grönvitt årsbästa räcker till poäng. Men om GBK däremot inte har sin bästa dag utan kanske lite av en mellandag kan det absolut bli bortajubel på fredag. Jag tror att AIF har kapacitet att försvara sig mot ett numera mer defensivt balanserat Gerdsken, men frågan är om den gröna offensiven räcker till för att störa den gulsvarta försvarsmuren. För en mur har det verkligen varit, och längst bak står murarmästaren själv i Erik Andersson. Dessutom ryktas det om att David Johansson är bortrest och missar matchen, och då försvinner en av få spelare som på egen hand skulle kunna skapa något med en individuell prestation. AIF har hittills behövt många chanser för varje gjort mål, och eftersom GBK inte släppt till särskilt mycket kan det blir svårt för gästerna att näta. Om jag vore Per Krantz skulle ja nog sätta defensiven i första rummet, få stopp på GBK:s kreativa herrar och sedan försöka ställa om när möjlighet finns. För känslan är att det kommer att behövas ytor och löpmeter för att passera Robin Westby och Fredrik Gustafsson i GBK:s mittlås. I går gjorde Christian Wieweg comeback efter sin fotskada, vilket sannolikt ger Andreas Glännbro en roll längre fram i banan. Kanske är det lösningen för att få till en spetsigare offensiv? Om Glännbros ljumske hinner läka ihop innan avspark på fredag vill säga.

……………………………….

Från den gångna helgen finns det en del man skulle kunna tycka till om. Exempelvis hur Holmalund kunde tappa 3-0 mot ett Götene som inte hade ett vettigt avslut på mål första 65 minuterna. Hela förklaringen kan väl inte ligga i att Anthon Gustavsson tvingades byta i paus? Eller i att Oliver Östlind bytte tidigt i andra efter en smäll på foten? Eller i att Anton Stenseke klev av något senare än Östlind? Det är inte första gången Holmalund har tappat både kommandot och poäng i matcher de dominerat totalt, och det var kanske inte konstigt att det spred sig en oro när Götenes första reducering kom. Men att släppa till fyra mål och ytterligare målchanser sista 20 kan inte anses vara godkänt. Även om Götene fick blodad tand och lyfte in boll efter boll mot straffområdet.

……………………………….

Godkänd var inte heller Vårgårda IK:s insats. Peo Häggström var bedrövad efter förlusten – och nu tappade VIK lite mark i toppen. Jag håller dock inte med de som menar att segern mot Gunnilse inte är något värd nu efter tappet mot Hestrafors. Givetvis hade två segrar varit det bästa, men ska man nu vinna en av de matcherna är det klart bättre att vinna mot toppkollegan än mot bottenlaget.

……………………………….

Holmalunds damer ångar på. En rättvis femetta mot Töreboda var lika väntad som övertygande, och nu ser det riktigt bra ut i tabellen. Toppmöte på Skoghall väntar i nästa omgång.

……………………………….

Frisco nöp en pinne i seriefinalen mot Bergdalen. Viktigt att studsa tillbaka efter raset mot Alingsås KIK och dessutom viktigt att inte Bergdalen fick rycka ifrån.

……………………………….

Jag såg derbyt mellan Säven/Hol och Östadkulle i fredags. En böljande match där ett kryss nog hade varit mest rättvist. Nu avgjorde hemmalaget, och med den trenden och det snittet i insläppta mål Östadkulle har med sig ser det för tillfället oerhört tungt ut.

……………………………….

Vi i SMSK spelade borta mot Västkurd i onsdags. Det blåste halv storm på konstgräsplanen i Falköping och jag tror inte att jag minns när jag spelade en match utan regn eller blåst senast.

……………………………….

Annelunds IF befinner sig i en svacka djupare än Helvetesgapet. Åtta raka torsk är sorgliga siffror, och nu är det blåställ på för att försöka vända den trenden. På torsdag väntar jumbofinal mot Gällstad, och fan vet om inte Annelund behöver poäng där för att vara med på banan i racet om överlevnad.

……………………………….

Måste ge Långared cred för sin seger mot Vedum. Den såg jag inte komma, och den gladde säkert fler lokala lag än Långareds BoIS. Vedum är absolut en utmanare till de två främsta placeringarna.

……………………………….

I damtrean tappade Södra Härene 3-2 till 3-5 medan Sollebrunn vände 0-2 till 4-2. Nu blir nog SAIK bästa lokala lag i den serien.

……………………………….

På lördag avgörs första ronden i slaget om Bjärke. Sollebrunn gästar Brynet och vi i SMSK ska försöka ta revansch för smått förnedrande 0-6 i motsvarande möte i fjol. Derbyvecka var ordet.

……………………………….

Grattis Hols IP. I fredags slog ni rekord i antal knott per åskådare. Det var bland det värsta jag har upplevt i insektsväg.

……………………………….

På torsdag ska en ny Förstafemma presenteras. Vilka borde komma med? Kom gärna med tips via mail, sms eller med en kommentar här på sidan.

……………………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar