ANNONS:
ANNONS:

Vi laddar för påskvecka

Så var det måndag igen och dags att summera helgens bravader.

Alingsås IF:s herrar spelade sin sista träningsmatch innan seriepremiären i lördags. Nu återstår bara DM-matchen mot Falköpings FK innan allvaret drar igång för Nils Jannessons gäng. Nu i helgen mot Skene blev det seger med 4-1 efter att strikern Gustav Johansson svarat för ett hattrick. Att Johansson levererar blir nog ganska viktigt – och jag ser ingen anledning att tro att den snabbe anfallaren inte skulla göra en hel del mål även 2024.

Vårgårda IK ska hinna med dels DM mot Sollebrunn och genrep mot Vara innan deras premiär. I helgen var det tuff en match mot Herrestad och där ledde bortalaget med 2-0 redan efter 10 minuter. VIK stod ändå upp ganska väl en bra bit in i matchen även om Herrestad hann med att göra 3-0 i slutminuterna.

VIK som förra veckan presenterade inte mindre än två nya spelare. Adrian Hugg och Andrés Lindberg ansluter båda från Elfsborgs P19 så här ett par veckor före seriepremiären. I april kommer dessutom Albin Gashi hem från USA så kanske att VIK nu kan varva upp och spetsa till prestationerna?

………..

AIF-damerna lirade borta mot seriekollegan Jitex och vann där med 2-1. Alma Öberg och Pernilla Milton gjorde målen och faktum är att AIF gått ganska starkt i årets träningsmatcher.

………..

Friscos damer mötte AIF:s F19 och där var det – lite överraskande för mig – ungdomarna från Alingsås som var starkast. Hela 5-2 blev siffrorna och det är bara att lyfta på hatten för F19-tjejerna som visade att det fylls på underifrån på Mjörnvallen.

………..

Gerdsken har tidigare visat upp en fin stabilitet bakåt i årets matcher. Nu var det öppna spjäll åt båda håll när Floda kom på besök, men GBK lyckades till slut vinna med 4-3. Qendrim Pllana gjorde två mål och räknar man poäng hittills ligger han steget före Edvin Hallman Stuve i den centrala anfallspositionen.

Holmalund ledde med 1-0 i paus mot Götene efter att Tobias Nordgren rullat in en straff. Men efter paus vände division 3-laget på steken och vann med 2-1. Jag hann se några minuter av den här matchen i väntan på vårat möte med Spark, men inte tillräckligt länge för att dra några slutsatser av det hela.

………..

Alingsås City svarade för en förhållandevis blek insats samtidigt som GBK U19 gjorde en fins insats. 3-0 till GBK, och även hgär var alltså ungdomslaget numret större mot ett seniorlag.

Annelund har det fortstatt tufft i år. Nu blev det torsk med 7-1 mot Brämhult och det bör nog hända något de sista veckorna för att gjuta lite bättre mod Krille Holméns gäng.

Herrljunga lirade 1-1 mot Emtunga/Tråvad/Larv på Mörlandas konstgräs. Jalmar Sandberg gjorde målet och nu ser det onekligen ut som att det är rödblått som blir årets storebror.

Mjörn lyckades inte få ihop något lag till matchen mot Nossebro. Inget att rapportera därifrån med andra ord.

………..

Mitt SMSK lirade grannderby mot det pånyttfödda Spark i lördags. Det var en ganska jämn match i dryga timman men när vi slog in 3-1 rann inspirationen av hemmalaget något och vi kunde fortsätta att ställa om i de frikostiga ytor som gavs. Spark visade ändå upp en del fina sidor med ett spelskickligt innermittfält och en del spets framåt. Nu saknades Teo Linn och med han på planen blir laget ännu vassare. Samtidigt fortsätter vi att visa stort tålamod i försvarsspelet och det var till stora delar nyckel även till den här segern.

Derby spelades också på Björkvallen när SHIF och Östadkulle drabbade samman i fredags. Det blev en mycket målrik historia som SHIF vann med hela 8-3. Det var framför allt i andra halvlek SHIF drog ifrån med fem gjorda mål.

………..

Påskvecka är för mig synonymt med fotboll. Så har det varit ända sedan jag som liten grabb hängde på farsans lag när det vankades heldagsträning på långfredagen. I år blir det (en högst ordinär) träning på lågfredagen och sedan DM-match mot Halvorstorp på annandagen. Däremellan hinns det säkerligen med lite påskfirande med familjen.

………..

Melvin Korpås som lämnade Holmalund för Norrby i höstas är nu klar för division 2 laget IFK Skövde. Korpås har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2024.

………..

Vi har också en rättelse angående damernas DM-slutspel att redovisa. På grund av att ett lag dragit sig ur Södra Härens/Östadkulle grupp räckte SHIF/ÖSK:s seger mot Hemsjö för att avancera vidare till slutspel. Där väntar tuffast möjliga motstånd i form av Alingsås IF, men ändå ett roligt derby att spela.

Den här justeringen i slutspelsträdet medförde också att Alingsås KIK får en ny motståndare. De ska nu möta Wargöns IK istället för Jula BK i sin 16-delsfinal.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar