ANNONS:
ANNONS:

Vi laddar för stor fotbollshelg

Så var det fredag igen och vi firar in helgen med en sedvanlig lista.

Mallbacken – Alingsås IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Blir det tredje raka segern och tredje raka nollan för Alingsås? Det är frågan inför den traditionellt sett luriga bortamatchen i Värmland. Jag tror på en något mer målsnål historia den här veckan, men jag tror ändå att det slutar med Alingsåsjubel.
Tips: 1-2.

IK Frisco – Alingsås KIK
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Grannderby mellan våra två näst bästa damlag. KIK tog en skön seger senast medan Frisco fick med sig ett ganska starkt kryss från matchen mot Qviding. Hemma på Katebo är Frisco ofta starka och jag tror faktiskt att hemmalaget löser årets första seger här. KIK känns lite ojämnt och tunt för att hota Daniels Anderssons gäng här.
Tips: 4-1.

Alingsås IF – Velebit
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Två trepoängare drabbar samman och AIF gör bäst i att ta andra raka segern för att skaka av sig nedflyttningsstrecket. Velebit, som kvalade sig kvar i höstas, bör man också ha bakom sig vid årets slut och jag tror att AIF fixar tre poäng här.
Tips: 3-2.

Gerdsken – Sil
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Hemmapremiär och nu gäller det för GBK att höja prestationen och få med sig en seger. Hemma på konstgräset tror jag också att gulsvart trycker gasen i botten och ordnar tre poäng.
Tips: 3-1.

Annelund – Södra Härene/Östadkulle
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Derby direkt damfyran kör igång och här håller jag Annelund som favorit. Men jag tror inte att det blir en promenad i parken för hemmalaget utan ÖSK/SHIF kommer streta emot en hel del. Men ettan blir tipset.
Tips: 3-1.

Spark – Hemsjö
Serie: Division 6 Borås.
Kommentar: Min seriefavorit Spark inleder med derby mot Hemsjö. Ganska överrtygad om att Spark hamnar före Hemsjö i tabellen, men givetvis kan allt hända i en enskild match som dessutom är premiär. Men jag måste ändå ge Albin Holms gäng tipset här, särskilt som matchen spelas på hemmaplan.
Tips: 4-1.

Östadkulle – Stora Mellby
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Grannderby mellan två lag som jag tippat i samma del av tabellen. ÖSK som har kapacitet att störa alla lag lär inte sälja sig enkelt i en premiär hemma på Lenavallen. SMSK har å sin sida gått hyfsat starkt på försäsongen, så när man kokar ner allting till ett tips är det lätt att landa i ett kryss.
Tips: 1-1.

Lämna en kommentar