ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar första helgen

Så var det måndag och vi har några seriepremiärer att se tillbaka på.

Vårgårda IK tog en väntad seger borta mot IF Karlstad. I första halvlek radades det upp målchanser men varken Albinot Rexhepi eller Mohammed Abdulrahman hade krutet torrt. Efter paus lossnade det dock för den senare som gjorde båda målen när VIK gick ifrån till 2-0. Hemmalaget reducerade på straff i slutminuterna, men VIK höll undan och vann med 2-1 och fick därmed en bra start på säsongen.

Sju spelare i startelvan var nya för året och då saknades ändå starka kort som Patrick Dyrestam och Skhelqim Krasniqi. Så gissningsvis finns det utvecklingspotential i laget när spelarna lär känna varandra bättre på planen.

I en perfekt premiär hade det givetvis blivit ett par mål till. Självklart blir det viktigt att få igång även Albinot Rexhepis målskytte, men tre poäng är tre poäng och nu blir det arbetsro inför hemmapremiären på Tånga hed. Det kan man i första hand tacka Mohammed Abdulrahman för, som visade att han har mycket kvar att ge på fotbollsplanen med sina två fullträffar.

…………..

Alingsås FC låg under med 1-0 i paus borta mot Bollstanäs. Men när så först Ina Österlind och sedan Lisa Mini Johansson hittade nätet var det helt plötsligt bortaledning. AFC såg också ut att gå mot tre poäng – men de avslutande minuterna blev dramatiska. AFC-målvakten Tea Olin blev utvisad och utespelaren Melissa Davin fick dra på sig handskarna. Det gav hemmalaget energi och de lyckades trycka in 2-2 just före slutsignalen.

Alltid oerhört bittert att tappa en seger i slutsekunderna. Men en pinne på bortaplan är ganska okej, och att dessutom både Ina Österlind och Mini Johansson fick skriva in sig i målprotokollet var jätteviktigt. Känslan är att det är den duon som ska svara för en stor del av poängen i årets AFC.

Nu väntar AIK hemma i nästa runda. Tuffare motstånd så klart – men hemma på Mjörnvallen kan givetvis allt hända. Även om AFC slår ur underläge där.

…………..

Gerdskens BK fick nöja sig med 0-0 borta mot förmodade toppkollegan Skoftebyn. Jag skriver nöja sig för att GBK var det laget som skapade de mesta och bästa målchanserna. Men en pinne på Nysätra är inte så illa pinkat och troligen en kvitto på att båda lagen ska kriga i toppen även under 2020.

…………..

Frisco med nye Börje Hansson vid rodret fick inte med sig något hem från det tuffa bortamötet med Göteborgs DFF. Hemmalaget gjorde 1-0 efter en kvart och i slutet av matchen kom också 2-0 till et något vassare hemmalaget.

…………..

Det lirades ett antal träningsmatcher i går också. Lars Axelsson och Alex Johansson sköt mitt SMSK i sank när HSK vann med 2-0 och Sollebrunn körde över grannen Långared med hela 8-1. Vidare slutade derbyt mellan ÖSK och Annelund med grönvit seger på Lenavallen medan Alingsås KIK torskade mot Landvetter med 3-1.

…………..

I morgon tisdag smäller det för Alingsås IF. Stenkullen gästar Mjörnvallen för seriepremiär och jag både tror och hoppas på en grönvit seger.

…………..

För egen del hoppas jag nu att gubbvaden är ett minne blott. Fyra fotbollspass helt utan känning har det blivit och återigen har det slagit mig hur kul det är med fotboll när man inte har ont någonstans.

En reflektion från Brynet den senaste veckan är ett utropstecken i form av unge Alexander Ericsson. Bolltrygg, spelskicklig och inte helt olik landslagets Kristoffer Olsson i sitt sätt att lira fotboll. Det kan bli nåt det där – om han fortsätter visa rätt inställning och har vilja att träna mycket.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar