ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar gångna veckan

Ny vecka – nya möjligheter. Men vi inleder med några reflektioner om den gångna veckan.

Nu har det gått så pass många matcher i de högsta lokala serierna att man borde kunna utläsa vissa mönster. I herrtrean exempelvis, där kan man slå fast att våra lokala lag fortsätter att imponera. AIF:s 3-0 hemma mot IFK Skövde var överraskande klart, och känslan är att AIF definitivt är i toppen för att stanna. Dessutom uppdagades det att AIF inte torskat hemma sedan hösten 2014. Bländande statistik som jag inte hade koll på.

………………………..

Holmalund tog också de en ny säker seger. Hela 4-1 borta mot Habo, och jag gissar att det var idel glada miner på hemresan. Robert Kovacevics två mål sticker ut, han är ju normalt sett ingen van målskytt. Också kul att Sparkförvärvet Marcus Pettersson målade för första gången i HIF, och inte heller i rödvitts gäng finns det något som tyder på att man skulle dala i tabellen. Tvärt om är det ruskigt imponerande att se hur både AIF och HIF helt sonika avfärdar motståndet och plockar poäng efter poäng.

………………………..

Gerdsken åkte till Råslätt utan vare sig inställning eller hjärta. Det kan man i alla fall anta efter ett hej dundrande ras och 7-1 i arslet. Så vad det gäller GBK får vi vänta med att hitta ett mönster för 2017.  På fredag möts GBK och HIF i årets första Alingsåsderby, och Brogårdsvallen är skådeplatsen för toppmötet.

………………………..

Vårgårda tog sin tredje raka 1-0-seger. Där är den röda tråden att VIK är oerhört svårt att göra mål på. Två insläppta mål så här långt, näst minst i serien och dessutom 10 poäng och tätkänning. Också roligt för Karl-Anton Pettersson att få bli matchvinnare efter sin fadäs i premiären. I nästa omgång väntar topplaget Grebbestad på Tånga hed, som endast släppt in ett mål på sina inledande matcher. Inte mycket som talar för en målrik historia där inte.

………………………..

Holmalund fick på söndagen erfara att nykomlingen Assi menar allvar i Elitettan. Laget har nu fyra raka segrar, medan HIF nu inte gjort mål framåt på fyra halvlekar. Rent statistiskt är det inga bra siffror, men eftersom HIF satt i system att spela sina hemmamatcher samtidigt som SMSK har jag ännu inte sett dem i årets seriespel och kan då inte heller tycka alltför mycket om deras spelmässiga insatser på sistone.

………………………..

Hemsjös damer har det fortsatt tungt. Tre raka förluster har det blivit i starten av division 3. Nu i helgen stod vassa målskytten Lisa Andersson i mål, och man kan gissa att avsaknaden av en riktig målvakt ger vissa utslag i resultat och tabell.

………………………..

I torsdags var det derbykväll i Herrljunga kommun. På Katebovallen vann hemmalaget det för toppen viktiga mötet med HIF Akademi efter att man avgjort efter paus. Jag gissar att hemmalagets större tyngd var avgörande, och jag gissar också att Friscos rutinerade tjejer tände till lite extra när det var mycket prestige på spel.

………………………..

Den andra delen av derbykvällen var HSK:s. De bröt den segerlösa sviten mot grannen Annelund när Sebastian Santamans avgjorde på övertid. Jag var på plats på Mörlanda och såg det hela, och jag måste säga att oavgjort nog varit mest rättvist. HSK startade bäst och var också effektivt nog att skaffa sig en 2-0-ledning. Emil Johanssons passning till Fidan Tahiri och dennes fint och avslut till andra målet var för övrigt matchens höjdpunkt.

Efter Annelunds reducering just före paus gick HSK för ett avgörande i början av andra akten. Anton Forsberg räddade hemmalaget då, och när Thomas Karlsson vräkte in 2-2 svängde det över till Annelunds fördel. De gröna öste på för ett avgörande, men istället fick HSK några farliga omställningslägen. Till slut kom man också igenom, även om det krävdes ett rejält motlägg av Tobias Holmén för att Santamans till slut skulle få in bollen.

I det stora hela ingen större fotbollsmatch. Men som alltid mycket prestige, och det är bara att lyfta på hatten för HSK som nu kan vara kaxigast i kommunen fram tills returmötet på Skoghälla.

………………………..

VIK FK har startat mycket imponerande i femman. Tre raka segrar har det blivit, men tittar man på laget de ställer på benen är det kanske inte så märkligt. Det finns mycket rutin i centrallinjen, och dessutom tycks det yngre gardet tagit ett kliv från i fjol.

………………………..

I samma serie tog Säven/Hol en ny klar seger. Än så länge lever ju mitt tips med Mats Franks mannar som seriesegrare på allra största allvar.

………………………..

Långared tog tredje raka. SMSK tog inte tredje raka. Därmed måste BoIS vara solklar favorit i lördagens Bjärkederby.

………………………..

På tal om SMSK. Simon Larsson – som lämnade för Holmalund U i vintras – har bestämt sig för att återvända till Brynet.

………………………..

Söndagens derby mellan Hemsjö och Spark slutade oavgjort. Starkt av Hemsjö att resa sig efter raset i premiären, stå emot Sparks offensiv och ta poäng för andra mathcen i rad. Än så länge är Hemsjös tre matcher också en antydan på att 2017 kan bli som de senaste åren med höga toppar och djupa dalar i prestationerna.

………………………..

Puffar för den här tabellsidan igen. Själv tycker jag att den är helt grym.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Vi summerar gångna veckan”

    • Bra observerat. Fel av mig, missade det eftersom det var Sparks andra match. Men de stod ju över förra veckan.

      // Jonas

      Svara

Lämna en kommentar