ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar påsken

En liten Bredsida så här på annandagens kväll.

I onsdags kollade jag första halvlek på Sollebrunn och Vårgårda när de gjorde upp i DM-slutspelet. Ett skadedrabbat SAIK mot ett snudd på ordinarie VIK skulle väl bli en lätt match för division 3-laget – men så var det inte de första 45 minuterna.

Ett långsamt och svagt spelande VIK grävde visserligen fram en straff, ett öppet mål för Fronken (som sköt ut bollen på parkeringen) och ytterligare en situation där bollen dansade på mållinjen. Men det var ändå något som saknades i VIK, som inte visade upp någon fart eller finess i det egna spelet. Dessutom stod SAIK upp oväntat fint trots tunga avbräck som Sebastian Sannestål, Sebastian Ängberg och en handfull spelare ytterligare.  Som extra lök på laxen slog Filip Johansson axeln ur led efter en halvtimma, men dessförinnan hade han och Axel Skoglund spelat helt jämnt med VIK:s mittfält.

SAIK:sledningsmål gjorde snabbe Elias Östlind som utnyttjade andra gången han rann igenom VIK:s backlinje och ställdes mot Niklas Eriksson i VIK-målet.

Efter paus kunde jag via X följa matchutvecklingen som innebar att VIK gaskade upp sig medan SAIK kanske tröttnade något. Gästerna vände och vann med 4-1 och det hela slutade ganska planenligt. Men jag tror att första halvlek gav VIK en funderare och SAIK en skön känsla inför de sista veckorna mot seriestart. Även om skadeläget nog bör ljusna något innan premiären för att det ska kännas riktigt bra för Per Krantz.

Vårgårda spelade även genrep i dag måndag mot Vara – en match som slutade mållös 0-0.

………….

När Alingsås IF gick vidare i DM hoppade Joel Karlsson in efter en stund och gjorde två mål mot Falköpings FK. Två mål gjorde även Erik Gustavsson när AIF vann med klara 6-0 mot division 5-laget.

………….

Alingsås KIK var numret större än Wargön och gick vidare i DM via seger med 3-0. Där var Linnea Magnusson den stora matchvinnaren med två fullträffar.

………….

Annandagens derby mellan AIF och SHIF/ÖSK slutade på det oundvikliga sättet. Elitettanlaget var klasser bättre och vann med hela 16-0, och det finns egentligen ingenting att tycka om det resultatet.  Ina Österlind och Tilde Karlsson hade roligast i målväg med tre baljor vardera.

………….

Mitt SMSK lirade slutspelsmatch mot Halvorstorp i dag och stod upp ganska väl mot HIS som siktar på att vinna femman i år. Ett bar brända lägen före paus kostade oss chansen att ta kommandot i matchen och när vi fick jaga i 0-2-underläge med en man mindre efter paus blev det övermäktigt. En fin reducering visserligen, men när alla kort satsades framåt kunde gästerna rinna igenom och kontra in ett par bollar i slutet. DM över efter 4-1 i baken.

………….

Även Gerdsken spelade DM i dag och där stor Kinnarp/Slutarp för motståndet. Där var det ingen snack utan gulsvart vann med tennissiffrorna 6-0. Ponne Boniso var lite av matchens man med fem assist när GBK rann ifrån. Enda tvåmålsskytten Qendrim Pllana bytte av Edvin Hallman Stuve i paus och efter att Stuve gjort en kasse i första halvlek känns det ganska vidöppet i kampen om den centrala anfallsplatsen inför premiären.

GBK hann även med en träningsmatch i fredags. Mot Trollhättans BoIS luftades truppen ganska rejält och det blev förlust med 3-2 på G-vallen.

………….

Vara hade en hektisk påskhelg när de inför dagens VIK-match laddade upp med att möta Holmalund i fredags. Där blev det förlust för HIF med 3-2, så det är bara att ladda om inför onsdagens DM-match mot Levene/Skogslund.

………….

Från övriga träningsmatcher konstaterar vi att Herrljunga var numret större än Arentorp/Helås och vann med klara 3-0.

Vidare vann Hol/Säven skärtorsdagens träningsderbyt mot Södra Härene med 4-2 efter att Alexander Erberg Jonsson gjort två av målen. Kan ana en viss frustration i SHIF då de drog på sig fyra gula kort sista kvartet i matchen.

Då gick det bättre för Friscos damer som vann borta mot Gauthiod med 3-2. Lovisa Närhi blev matchvinnare med det avgörande målet med fem minuter kvar efter att Enya Larsson gjort de två första blåvita målen.

………….

I morgon kör vi igång årets tippning av alla lokala serier. Med andra ord dags för det årliga mottagandet av ris och ros för hur man i herrans namn fått ihop det här.

Och på onsdag åker mitt SMSK på träningsläger. Tyskland nästa för träningar, match och diverse samkväm. Härliga vårtider.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar