ANNONS:
ANNONS:

Division 3 mellersta

Vårgårda IK och Alingsås IF spelar i år derbyn i den mellersta trean.

Toppen: Tölö och Zenith kommer från division 2 och har de inte tappat alltför många tongivande spelare bör de båda vara med och slåss på övre halvan. Dalstorp var trea i fjol medan AIF och VIK som ni vet tillhörde toppen i den andra trean förra säsongen. Jag tror att de nämnda lagen tillsammans med Hestrafors är våran övre halva när det hela summeras i höst.

Botten: Velebit kvalade sig kvar i höstas medan Skepplanda, Mölnlycke, Lunden/Överås och Väster kommer från fyran. Av de lagen tror jag Väster klarar sig bäst, men som alltid lär det blir krig runt strecken hela vägen in i oktober.

Med lokala ögon: Alingsås IF har byggt mycket nytt med Nils Jannesson som ny tränare och en hel del nya namn i spelartruppen. En hel del spelare har också lämnat klubben och min känsla så här i början av april är att truppen inte är stark nog för att på allvar slåss om en topp två-placering i år.

Försäsongen har varit lite upp och ner och gissningsvis har Jannesson dels prövat sig fram och dels försökt sätta sin prägel på laget. Att minska antalet insläppta mål och hitta en högre stabilitet i försvarsspelet än de senaste åren tror jag kan bli en nyckel, i alla fall om AIF ska överraska och sluta bättre än den sjätteplats jag satt dem på.

Vårgårda IK har förstärkt med Niklas Eriksson i mål och den redan stabila backlinjen bör bli ännu tätare i och med det. Dejan Siranovic har haft skadeproblem under försäsongen och det blir så klart viktigt att han är tillbaka och i form för att försvaret ska hålla samma nivå som i fjol.

Likt förra året är det offensiven som är det största frågetecknet för mig när det gäller VIK. Höstens fynd Oskar Gustafsson är borta och frågan är vem som får chansen i den rollen och hur väl det kommer att slå ut. Rutinerade Christoffer Krabbe, hemvändaren Dia Salih eller unge Erik Åhman är tre tänkbara alternativ som central anfallare, men det är nog också viktigt att målskyttet sprids ut på namn som Fronken Johansson och Melker Johansson. Om allt faller på plats för VIK tror jag potentialen är större än hos AIF, men jag väljer ändå att parkera VIK på en fjärdeplats i den – vad jag tror – jämna övre halvan.

 1. Dalstorp
 2. Tölö IF
 3. Hestrafors
 4. Vårgårda IK
 5. IK Zenith
 6. Alingsås IF
 7. Assyriska
 8. IF Väster
 9. Skepplanda
 10. Lunden/Överås
 11. Velebit
 12. Mölnlycke

Lämna en kommentar