ANNONS:
ANNONS:

VIK och Norrby i final – igen

I helgen avgjordes Serneke Cup, tidigare Intersportcupen, i Stadskogshallen. Bästa lokala lag blev Vårgårda IK som slutade på en andraplacering efter segrande Norrby IF.

Cupen var upplagd så att fyra av de fem lagen i det första gruppspelet gick vidare till ytterligare ett gruppspel, där sedan ettan och tvåan tog sig till kvartsfinal. Flera lokala lag imponerade i turneringen och trots att varken Säven/Hol eller Östadkulle SK gick hela vägen till slutspel så bjöd båda lagen på fina insatser under helgens gruppspel.

När sen kvartsfinalerna drog igång framåt söndag eftermiddag var endast två av åtta lag utifrån, Norrby IF och Skoftebyns IF. Alingsås IF ställdes mot Skoftebyns IF i en kvartsfinal som efter fulltid slutade 1–1 fick avgöras på sudden. Där klev Adam Axede  fram och sköt, sitt troligen hårdaste skott i karriären, till 2–1 för Alingsåslaget. Den andra kvartsfinalen spelades mellan Norrby och Gerdskens BK. Matchen slutade 6–1 till Norrby som under slutspelet förstärkte laget med Vårgårda-sonen Karl-Anton Pettersson.

– Jag hann inte komma tidigare, säger Pettersson, som förklarar att de som fanns tillgängliga för spel under helgen fick vara med.

Den tredje kvartsfinalen spelades mellan Annelunds IF och Vårgårda IK, vilken också fick avgöras på straffar. Linus Krantz i Vårgårda-målet räddade Annelunds straff och när sedan Joel Hallenbert i Vårgårda satte sin var man klara för semifinal. Motståndet blev segraren i matchen mellan Sollebrunns AIK och Herrljunga SK. Där vann Herrljunga med 1–0 efter en jämn match där båda lagen hade högt tempo och rullade mycket boll.

I den första semifinalen besegrade Norrby arrangörsföreningen Alingsås IF med 1–0 i en match som också den var jämn. Lagen kände på varandra inledningsvis och trots att AIF hade ett par chanser var det Norrby som rullade mest boll. Semifinalen mellan Vårgårda IK och Herrljunga blev en mer målrik match, då Vårgårda vann med 3–1 efter att Herrljunga reducerat med 30 sekunder kvar.

För att få fram en bronsmedaljör i turneringen spelades en sudden-match om tredjepriset. Alingsås IF vann bollen vid nersläppet och när väl Herrljunga fick tag på den satte de grönklädda killarna en hög press. Med dryga 30 sekunder kvar på den fem minuter långa matchen två-fotade Rickard Hedberg förbi Herrljungas målvakt och satte segermålet. Alingsås IF slutade därmed trea i turneringen och Herrljunga på en fjärdeplats.

Finalen blev en repris på förra helgen, då de båda lagen möttes i Beijer cup.  Även där var det Norrby som stod som segrare, även om den matchen var något mer jämn än finalen i Serneke Cup. Slutresultatet skrevs till 6–1 och Norrby vann rättvist mot ett trots allt duktigt Vårgårda.

– Vi tappar i början, och sen får vi inte med oss en frispark som jag tycker att vi ska ha, strax efter deras 2–0-mål, säger en trots allt ganska nöjd Joakim Berg i Vårgårda och fortsätter:

– Flera av de yngre killarna har dessutom inte förlorat på nästan 30 matcher.

1 svar på ”VIK och Norrby i final – igen”

  1. Väldigt bra skrivit av Jessica ang Serneke cupen, här fick man reda på allt som man vill veta, och det var inte en massa onödig info, här har Lokalfotboll.se fått fram en ny talang.

    Svara

Lämna en kommentar