ANNONS:
ANNONS:

VIK på väg att trappa upp igen

Vårgårda IK tog snabbt ett längre break när coronapandemin tog fart. Men nu är de igång och tränar inför division 2-premiären.

Nästan tre veckor ledigt blev det för A-truppen i VIK. Och det var rätt väg att gå, tycker tränaren Walid Dahir.

– Vi pratade med truppen och kom fram till att det var det bästa. Men nu är vi igång igen med tre pass i veckan och nästa vecka ökar vi upp till fyra, säger Dahir, som inte hymlar med att det är svårt att planera säsongen.

– Vi måste givetvis sikta på det premiärdatum som är sagt. Men man vet inte säkert hur det kommer att bli och jag tycker också att det blir konstigt att inte spela träningsmatcher. Man får liksom ingen avstämning på hur man ligger till.

Om serien tuggar igång i mitten av juni som det är tänkt tror Walid att starten blir extra viktigt.

– Så är det eftersom säsongen blir så kort. Tre vinster i början så är du med i toppen men det kan ven gå snabbt åt andra hållet.

Ni nämns som ett mittenlag. Är det rimligt?
– Det tycker jag, är nog där nånstans vi ska vara med det här unga laget. Därför är starten extra viktig för oss så vi ser i vilken ända av tabellen vi ska hålla till på.

Walid Dahir rekryterades av VIK och Peo Häggström i höstas. Den välutbildade tränaren bor i Göteborg, men pendlandet är inget problem hittills.

– Det fungerar väldigt bra med både tåg och bil. Och jag trivs i bra i klubben så det känns riktigt bra allting.

Truppen då, har ni några mittbackar på gång?
– Vi har ett antal som testar med oss just nu. En spelare är nära att bli klar, men jag kommenterar varken namn eller position på honom i nuläget.

Lämna en kommentar