ANNONS:
ANNONS:

”2020 blir fotbollen en livsstil”

Moa Jarl gör i dag debut som skribent här på sajten. Hon gör det med en text om den försäsong som hon och AFC just nu befinner sig i.

Då var vi inne i 2020. Har inte riktigt greppat detta än men så känns det väl varje nytt år i början på januari. Då frågar man sig själv, vart tog förra året vägen och vad hände egentligen? 2019 var ett av de roligaste fotbollsåren jag fått spela. För oss i AFC gick allt vår väg, och det är svårt att inte ha stora förväntningar på året vi har framför oss i Elitettan. Så nu, sådär två veckor in på försäsongen, har man faktiskt redan hunnit bli pirrig inför seriepremiären.

Själv har jag precis börjat komma in i den svenska tidzonen igen efter att ha spenderat julen samt firat in det nya året nere i Australien. Fick även se två av mina bästa vänner från min tid i USA gifta sig där nere, så 2020 har redan erbjudit mer än vad jag kunnat förvänta mig. Men efter några veckors semester känns det inte mer än rätt att man slängs in i en försäsong. Om det är något man saknar när man inte spelar fotboll på några veckor så är det den känslan av att uppnå mål tillsammans med andra. Varje träning under en försäsong  är som en milstolpe. Man vet redan innan passet att det kommer förmodligen vara kallt, regnigt och det kommer garanterat bli tufft. Men den bästa känslan av alla är när man tagit sig igenom detta med sina lagkamrater och man känner sig mer sammansvetsade än någonsin.

Den största skillnaden för oss i år i AFC är att fotbollen kommer bli mycket mer än en hobby. 2020 blir fotbollen en livsstil, där allt annat runt omkring blir sekundärt. Man anpassar hela ens liv efter träningar och därefter återhämtning. Ens lagkamrater blir ens närmsta vänner och spenderar man inte tid i omklädningsrummet så lagar man tacos på fredagskvällar och pratar mest troligt om träningsveckan som varit.

2020 blir ett år då allting är nytt igen. Vi har fått nya tränare, nya spelare, och vi spelar i en ny serie. Vi har stora utmaningar att ta oss an och nya mål att sätta. Hittills har vi hunnit med 10 träningspass och det man kan säga såhär tidigt in på försäsongen är att trots att så mycket är nytt, så är känslan i laget lika stark som tidigare.

FAKTA MOA JARL
Födelseår: 1993.
Familj: Mamma, pappa, bror, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås KIK, Sollebrunn, Qviding, UNCW (College), Holmalund, AFC.
Lokal favoritklubb: Alingsås FC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Lagkapten i Alingsås FC.

Lämna en kommentar