HSK avgjorde på stopptid

TV: Herrljunga kopplade greppet. Annelund reste sig. Herrljunga avgjorde på stopptid. Därför slutade torsdagens derby på Mörlanda Sportcenter med bortaseger, 2-3.

Herrljunga har inte vunnit ett derby mot Annelund på över 5000 dagar.

Gästande HSK började matchen piggast och tryckte tillbaka Annelund i banan. Men det var ändå hemmalaget som skapade matchens första målchans när Thomas Karlsson kom runt på högerkanten och spelade in till Jesper Blom, men HSK-keepern Jim Olsson var med på noterna.

Istället var det Herrljunga som skulle spräcka nollan. Företagsamme högerbacken Joel Sand gjordes ner i utkanten av straffområdet, och Emil Johansson placerade in 0-1 från elva meter bakom Anton Forsberg.

En stund senare fick Forsberg vittja nätet ånyo. Emil Johansson hittade Fidan Tahiri med en delikat passning, och Tahiri bröt in från vänster och avslutade omställning på ett föredömligt sätt.

Mot slutet av halvleken flyttade Annelund upp laget en aning och just före pausvilan kom reduceringen efter att hemmalaget forcerat in bollen i nät efter en hörna. Viktig reducering att ta med sig in i pausvilan för Annelund.

Efter paus var det återigen Herrljunga som började bäst. ett 3-1-mål hängde i luften när Anders Lund sköt strax utanför och Felix Tidén tvingade Anton Forsberg till en bra räddning. Men så, från ingenstans kom istället 2-2. En hård trängd Thomas Karlsson drog till från långt håll och bollen satt otagbart – och stenhårt – i den bortre burgaveln.

Efter det fick hemmalaget ny energi och lyfte upp både spelet och laget. En fast situation var snubblande nära att leta sig förbi Jim Olsson, men gästerna fredade sig. Sista kvarten var det sedan Annelund som gick hårdast för ett avgörande, men några fler heta lägen skapades inte hos Olsson.

Istället fick HSK ett par feta omställningslägen. De flesta slarvades bort, men med kloclan på 90 minuter kom man rätt. Tobias Holmén offrade sig och gav anfallskollegan Sebastian Santamans öppet mål att bredsida in avgörandet i.

– Om något lag skulle ha avgjort tycker jag det borde ha varit vi. Efter Tompas mål tycker jag inte att de har så mycket, säger en besviken Krille Holmén, som inte tycker att matchen höll någon vidare kvalité.

– Var inte inte mycket ordnat spel, mycket långbollar från båda håll. Men jag tycker inte att vi gör någon bra match, för många som inte riktigt var där i dag. Extra tråkigt när det är ett derby.