ANNONS:
ANNONS:

Vårgårdas organisation börjar sätta sig

Peo Häggström fortsätter som tränare i Vårgårda IK. Och nu är Niclas Springh och Lars-Petter Björk klara för en fortsättning i klubbens FK-lag.
– Känns kul, säger Björk.

Silly Season

Redan första året som tränare vann Björk och Springh det mesta med VIK FK. Guld i Sparbanken Cup i januari följdes av en succésäsong utomhus där man vann Herrljungasexan i stor stil. Nu är det klart att duon följer med laget upp i femman.

– Vi har inte skrivet något men vi är muntligen överens, säger L-P, som berättar att det varit ganska lugna veckor efter att seriesegern var klar.

– Klubben har inte legat på så hårt direkt, utan vi sa ja nästan med en gång när vi fick frågan. Men jag antar att de ville få klart allt med A-laget först, och sedan fortsätta med FK, säger han.

Vad det blir för trupp Springh och Björk får jobba med nästa år är fortfarande lite oklart.

– De flesta av de äldre kommer nog att köra på, även om inte alla bestämt sig än. Sen får vi se med Adam Kjellson och Stavander (Alexander) som kom från VIK mitt under säsongen. Sen får vi även se vilka juniorer som ska tillhöra A-truppen och vilka som ska spela med oss. Men oavsett vad det blir känns det roligt med en fortsättning, säger Lars-Petter Björk.

Annat som hänt på tränarbiten i den lokala fotbollen den senaste tiden är att tre namn tackat för sig i sina respektive klubbar. Leo Berg lämnar Alingsås KIK, Torbjörn Berggren har gjort sitt hos Friscos damer och Lotta Löfwenius sejour i Hemsjö blev bara ettårig. Även Hans Lagerström lämnar sin post som assisterande tränare i Hemsjö IF.

Lämna en kommentar