ANNONS:
ANNONS:

Vi går igenom lite av varje

Så var det måndag igen. Vi kör då en liten, liten Bredsida om det aktuella läget.

I veckan presenterade Alingsås IF ett nyförvärv i Benjamin Hacker. Anfallaren som var med på resan från femman till tvåan med Vårgårda IK men aldrig lyckades sätta något riktigt avtryck i division 2 innan han hamnade i Vårgårda IK FK och Wårgårda IBK som giftig högerskytt. Men nu tar han alltså ny sats på fotbollsplanen, på Mjörnvallen och i Alingsås IF:s gröna tröja.

Det tror jag kan vara en bra värvning. Spelare som redan vunnit division 3 är bra att ha i truppen om man vill vinna division 3. Nu finns det ett par sådana i AIF och ska klubbens vision på Superettan tas på allvar är det nog 2020 som AIF åtminstone ska bli ett topplag i trean. Och där kan Benjamin Hacker sannolikt bidra med sin rutin och ett och annat producerat poäng.

Peo Häggström nämnde för övrigt Hacker som en av de mest talangfulla spelare han tränat. Om talang är synonymt med grym potential som man inte riktigt fått ut på match kan det säkert stämma, för utav det jag har sett av Peos lag och adepter de senaste åren hade jag inte valt ut Benjamin Hacker som en av de allra bästa. Men talangen finns självklart där, och då vet vi alla att en nytändning i en annan klubb skulle kunna locka fram den fulla potentialen.

…………….

Hörde ett rykte om att AIF kan vara på jakt efter fler spelare från Vårgårda. Det kan ju bli några över i VIK nu när FK-alternativet försvunnit, och då ligger ju Alingsåsklubbarna nära till hands om man vill spela på en hyfsad nivå. Sen borde väl rimligen Niclas Springh kunna få med sig de som vill spela A-lag på en lägre nivå till ÖSK?

…………….

Herrljunga SK har gjort klart med en ny tränare efter Tobbe Holmén. Det blir en hemvävd lösning i form av Jonas Sandberg Bengtsson, och det tror jag kan passa ganska bra. Har han lika bra känsla från tränarbänken som i vänstertassen ska han kunna fullfölja den påbörjade generationsväxlingen på Skoghälla.

…………….

Även Alingsås KIK har presenterat sin tränarduo inför 2020. Det blir Linus Oskarsson och Fredric Prodér som leder laget i division 2, och det verkar som att hela klubben gör en satsning på att höja sig ett eller ett par snäpp. Sånt gillar vi.

…………….

På onsdag avslutas säsongen för våra gästskribenter. Calle Skoglöf sätter punkt med en ganska vass och läsvärd text, så den kan jag redan nu rekommendera. Vill också passa på att rikta ett stort tacka till alla fem gästskribenter för årets alla leveranser.

…………….

Södra Härene tog i helgen sin första poäng i futsalen division 2. En pinne på två matcher för herrarna och en knapp förlust för damerna i deras enda fajt hittills får anses vara en klart godkänd inledning.

…………….

I veckan fortsätter nomineringarna till 0322-galan. Tre kategorier återstår att presentera innan juryn ska fatta sina beslut. Tror det kan vara läge att förtydliga att det är en jury som utser vinnarna i alla kategorier, och att vi endast vill ha läsarhjälp när det handlar om att nominera spelare, ledare och eldsjälar till Folkets pris. Det är alltså ingen röstning som har utlysts. Läs mer om 0322-galan här om du vill.

…………….

Delar av min söndag tillbringades i Vara när Bjärke P9 deltog i Varacupen. Som sig bör var det mest sparka och spring under matcherna, men jag la märke till en mer genomtänkt detalj som jag fastnade på. När motståndarna tog sig fram på ena kanten och Filip, 9 år, skulle ut och hindra ”inlägget” sprang han ut med händerna bakom ryggen. Visst ser han på en del fotboll och lyssnar på en del studiosnack, men att den eviga handsdiskussionen etsat sig fast så pass att han redan nu har det i ryggmärgen att hålla bort nävarna för att undvika straff hade jag ingen aning om.

Kanske ett bevis på att det överlag fokuseras för mycket på den typen av situationer i dagens VAR-samhälle?

…………….

I morgon tisdag åker familjen Mökander på en veckas återhämtingsresa. Som alltid välbehövligt att få ett break efter en lång säsong, för att snacka i fotbollstermer. En del inlägg är tidssatta här på sajten, men jag vågar inte lova att feelingen för att skriva från poolkanten infinner sig. Därför kan det bli en vecka med lite mindre fotbollssurr för min del. Kanske välbehövligt det också?

…………….

Glöm inte att tipsa om nya tränare, nya spelare och allt det där ni vet. Vi vill ju ha en levande silly-season-sida.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar