ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Vi drar igång den nya veckan med en liten Bredsida om den gångna fotbollshelgen.

Alingsås FC fick äntligen smaka på segerns sötma när man tog årets andra seger mot Sandviken. En mycket viktig vinst i en klassisk sexpoängsmatch och nu klev AFC upp på säkrare mark i tabellen.

Matchhjälte blev – som vanligt den här säsongen – Ina Österlind som satte dit båda målen i 2-0-segern.

………….

Frisco har däremot fått en blytung start på årets division 1-spel. 0-2, 0-1, 0-1 är resultaten hittills, och dessutom har man klämt in 0-1 mot Bergdalen i en träningsmatch däremellan. Nu i helgen avgjorde Säffle det hela i slutminuterna trots att Frisco var väl så bra under matchen.

Med endast en halv säsong att vinka på får vi nog konstatera att det kommer bli ett krig för överlevnad i division 1 i höst.

………….

Alingsås KIK går från klarhet till klarhet i division 2. För andra matchen i rad gjordes det sex mål framåt, och frågan som blir allt mer aktuell är vilket lag som ska kunna stoppa alingsåsarna framfart i toppen. Varken VFK eller Vallen – som blivit överkörda – är förmodade bottenlag vilken gör det hela än mer imponerande.

………….

I de något lägre damserierna fick SAIK med sig en poäng från en vansklig bortamatch och är obesegrat och med i toppen av tabellen efter fyra matcher.

I samma division 3 tog Hemsjö årets första poäng när man vann mot Ulricehamn på hemmaplan. Systrarna Larsson ordnade segern – vilket inte var första gången det hände på Byvallen.

Tyngre var det i division 4 där Östadkulle inte räckte till mot Södra Ving/Timmele som vann med stora siffror. Södra Härene var betydligt närmare poäng – men till slut drog Frisco U det längsta strået i grannderbyt.

………….

Vårgårda IK kammade noll mot topplaget Grebbestad. Gästerna vann på Tånga med matchens enda mål och nu är frågan om drömmen om en plats i den absoluta toppen försvunnit redan efter tre omgångar. Oavsett svaret på den frågan gjorde rapporterna gällande att VIK matchande motståndet väl och kunde ha fått med sig poäng. Så rimligen bör segrarna komma framöver om prestationerna når upp till samma nivå.

………….

I herrtrean lossnade det som väntat framåt för Holmalund när Falköping kom på besök. En klar seger blev det till slut – och det var givetvis viktigt för HIF att André Nilsson kom igång med ett par baljor direkt.

Alingsås IF däremot fick inte med sig någon då Skoftebyn gjorde matchens enda mål på Mjörnvallen. En jämn historia som kunde ha slutat hur som helst, men nu tappade alltså AIF alla tre poängen. Givetvis tidigt på säsongen ännu, men om jag ska ifrågasätta mitt tips med AIF som seriesegrare brukar en blivande seriesegrare forcera in en kvittering i slutet av sådana här matcher.

Gerdskens BK väntar en vecka med höstpremiär då det vankas derby mot Holmalund kommande helg. Den matchen känns på förhand hyfsat vidöppen i mina ögon.

………….

Säven/Hols tunga start fortsätter. I fredags blev det pisk mot topplaget Gällstad hemma på Sävevallen och nu står Per Krantz gäng på en pinne efter tre matcher.

Innan matchen presenterade Säven/Hol nye målvakten Daniel Andersson som kom från Gerdsken. Ger mig själv underbetyg för att jag inte har koll på denna burväktare sedan tidigare.

………….

Mjörn har fått en smakstart i södra femman. Två matcher, två mål framåt och två 1-0-segrar. Det betyder nollan bakåt, sex poäng på kontot och en topplacering i tabellen. Men den statistiken spelar det ingen roll hur turligt och grisigt det sett ut på planen. Det är sedan gammalt.

………….

I västra femman inkasserade mitt SMSK årets första torsk när Trollhättan Syrianska vann med 3-1. Hemmalaget rivstartade matchen och spelade bra första 20 och fick med sig 2-0 från den perioden. Det lyckades vi inte reda ut trots ett bastant tryck mot slutkörda hemmaspelare i andra halvlek.

För egen del brändes ett par bra lägen – igen. Noll mål på tre matcher hittills är helt enkelt för dåligt och det här med att gräma sig över missade målchanser är inget som försvinner med åldern.

………….

Södra Härene tappade årets första poäng när den hissade varningsflaggen för Trollhättans FF visade sig vara befogad. Delad pott på Granhagen – men SHIF fortsatt obesegrat.

………….

Grannderbyt på Byvallen slutade med klar Hemsjöseger mot Frisco. Tydligt att Hemsjö är rätt på det i år och har nu tre raka segrar. Kanske inte mött de andra förmodade topplagen ännu – men det finns givetvis inget att klaga på vid full pott.

………….

Långared räckte inte till heller mot Åsaka som vann med 4-0 på söndagen. Men resultat och tabellplacering är gissningsvis heller inte prioriterat i år när Långared gör comeback i sexan.

………….

Tabellsidan börjar nu bli att räkna med på allvar. Vi tipsar också om att vi förra veckan drog igång en egen sida som vi kallar skytteliga 2020. Där samlar vi – som namnet antyder – de bästa målgörarna under säsongen.

………….

Östadkulle har gjort klart med Markus Wiland under sommaren. Ett offensivt yrväder som gissningsvis gör en del nytta i division 6 om han är på spelhumör.

………….

Även VIK har rört om i truppen de senaste veckorna. Starka Daniel Sijan har anslutit från Norrby medan ett par spelare lämnat klubben. Det som sticker ut mest är kanske att Khalid Abdo försvunnit, och då blev alltså svaret på Kenneth Ohlssons fråga att det inte behövs en spelande assisterande sportchef i Vårgårda IK.

………….

På tal om VIK fick jag i fredags frågan om hur många egna produkter traktens bästa lag har i sin A-trupp. Kikade på klubbens hemsida och fann att svaret är två (Navid Ahmadi, Adisak Seebunmee), men att man också eventuellt kan räkna Måns Nordqvist (Vårgårdapojk men började i SHIF) och Rasmus Arnoldsson (varit länge i klubben) som någon form av egna spelare. Om jag inte missade någon när jag ögnade igenom truppen.

Jag höftar inte ur mig någon åsikt om detta just nu, utan ser det mer som ett påsprunget konstaterande i jakten på svaret på fredagens ställda fråga.

………….

I kväll rullar matcherna vidare när både Herrljunga och Annelund drar igång höstsäsongen. Grymt med matcher var och varannan dag.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Vi summerar helgen”

  1. Jo visst känner du till Daniel Andersson, det är ju Sävens ”gamle” målvakt som är i lika bra form som aldrig förr! En riktig bra kille och målvakt som alltid levererar!

    Svara

Lämna en kommentar