ANNONS:
ANNONS:

31-åring tar över VIK

Walid Jahir, 31 år från Göteborg. Där har ni mannen som ska leda Vårgårda IK vidare i division 2. Dessutom läggs FK-laget ner och Krille Holmén tar över Friscos damer. Mycket nu som ni förstår.

Walid Jahir är ett helt oskrivet blad i den lokala fotbollen. Men han har ett förhållandevis gediget förflutet som tränare trots sin ringa ålder. Han har genomgått hela stegen av utbildningar på ungdomssidan upp till EFA Youth Elite och har även hunnit med UEFA Advance (näst högsta) på seniornivå.

– Att Walid är så oerhört välutbildad är något som varit väldigt viktigt i den här rekryteringsprocessen. Dessutom är han lärare till yrket, säger sportchef Peo Häggström.

Den nye tränaren kommer närmast från IK Zenith men har även ett förflutet som huvudtränare i Gunnilse i två säsonger.  På ungdomssidan har han bland annat jobbat i Gais och Vasalund.

– Jag gillar att spela passningsorienterad och offensiv fotboll, där alla jobbar stenhårt för varandra, säger Walid Dahir, som ser fram emot att börja arbetet med sin nya klubb.

– VIK har en vision som stämmer överens med mina tankar och jag har följt Vårgårda lite. Så när jag och Peo har pratat har det känts väldigt bra.

Walid gör sin första träning som ansvarig när VIK kör igång inför 2020 den 25 november.

Innan det blev klart med Walid Jahir fanns det en del lokala namn som var aktuella som Tobias Edenviks efterträdare. Såväl nygamla GBK-tränaren Niklas Andersson som brödraparet Andreas och Kristoffer Holmén har fört diskussioner med Peo Häggström.

– Självklart tittar vi lokalt även på tränarsidan och de du nämner har jag haft kontakt med och presenterat för sportgruppen när jag fick i uppdrag att ta fram några olika alternativ, säger Häggström.

Vad det gäller nya spelare till VIK var IFK Falköpings duktige anfallare Gustaf Löfving Svensson med och tränade på onsdagen. Även SMSK:s Pontus Ahlin, GBK:s Albin Andersson och Gauthiods Jonas Aronsson (tidigare VIK) var med och kände sig för.

FK-laget läggs ner
En annan stor nyhet är att VIK FK-laget läggs ner och ersätts av en enda stor A-trupp. Det betyder sannolikt att Herrljunga och Fröjered inte behöver spela den sista avgörande matchen för överlevnad i femman eftersom FK lämnar en plats ledig efter sig.

– Vi ska kontakta förbundet nu i veckan och jag tror inte att den matchen kommer att spelas, säger Peo Häggström.

FK-laget kommer ersättas av ett juniorlag och ett U-lag i reserv elit för att alla ska få matcher. Alla spelare i den förra FK-truppen är välkomna att stanna kvar och ingå i truppen. Det är också klart att Pavel Aso fortsätter som assisterande tränare och övriga staben blir också kvar.

– Vi ska ändå försöka komplettera med ytterligare en eller två assisterande tränare för att ge den här stora truppen alla möjligheter att bli så bra som möjligt, säger Peo Häggström.

– Vi tror det är viktigt att förena klubben för att stå starka tillsammans och därför vill vi ha en trupp som ska göra det tillsammans, säger Ronny Nordström i staben.

Jonas Aronsson tillbaka i VIK?
Gustav Löfving Svensson från IFK Falköping till vänster.

Även Frisco har tränare klar
På onsdagen presenterade även IK Frisco sin nya tränare för klubbens damlag i division 1. Det blir Annelundsikonen Kristoffer Holmén som tar över på Katebovallen efter Leif Andersson som slutade efter två år den här sejouren.

Lämna en kommentar