ANNONS:
ANNONS:

AIF nära att skrälla i Götene

En poäng som kunde varit tre. AIF-tränaren Per Krantz fick nöja sig med 3-3 efter att Götene kvitterat i slutminuten.
– En jättebra prestation, säger Krantz.

Per Krantz.

Alingsås IF startade matchen mycket piggt och vaskade fram ett par chanser första kvarten. Men så var oturen framme när Andreas Glännbro fläkte sig och täckte ett skott.

– Bollen gick från bröstet och till armen. Att det blir straff kan jag köpa, men det röda kortet var väldigt tufft, säger Per Krantz.

James Clark räddade emellertid straffen, men Götene skulle ändå ta ledningen.

– En olycksminut när de gör två snabba mål. Då såg det tungt ut men vi fick en biljett in i matchen när David Johansson reducerade. Det var viktigt att få med sig det in i paus, säger Per Krantz.

I början av andra halvlek slog Oliver Östlind till med ett tjusigt solomål och kvitterade till 2-2.

– Ett klassmål. Han fick ett utkast av James i mitten av egen halva sen gjorde han det själv, berömmer Krantz.

Med kvarten kvar dundrade Christoffer Lesjak in bortaledningen, och AIF kontrollerade matchbilden länge och väl efter det.

– Vi hade mycket boll och det kändes ganska tryggt. Men sista minuterna trycker ju Götene upp mycket folk och lyckas skapa den där chansen. Ett hårt inspel som de skarvade in i krysset, säger Per, som var kluven efter slutsignalen.

– Vi gör en jättebra prestation, även om det så klart är väldigt surt att släppa in det målet på sista sparken. Men kan vi spela så här med en man mindre borta mot seriefavoriten finns det mycket att bygga på framöver.

Bäst i grönvitt var Oliver Östlind, David Johansson och James Clark.

…………………..

I samma serie fick Holmalund en smakstart på säsongen. Hemma mot IFK Falköping blev det seger med 2-1. Anton Stenseke slog till två gånger före paus, och det räckte till tre poäng trots gästernas sena reducering.

…………………..

På Tånga hed tog Vårgårda IK sin första historiska poäng i division 2. Gästade gjorde det tippade topplaget FC Trollhättan, och det var också de som tog ledningen med 1-0 i första halvlek. Men VIK stod upp bra, och en bit in i andra halvlek blev Mattias Martinsson klubbens första målskytt på den här nivån. 1-1 stod sig sedan matchtiden ut, och VIK fick med sig en viktig poäng.

Noterbart från VIK:s startelva är att Jocke Berg – som petades i premiären – nu var tillbaka. Karl-Anton Pettersson var avstängd efter sin utvisning senast och det gjorde att David Lager flyttades fram på mitten och Jocke Berg klev in bredvid Martinsson i mittlåset.

Efter paus gjorde Mohamed Abdulraham sina första minuter i VIK-tröjan när han bytte av Jonas Aronsson.

Anton Stenseke blev matchvinnare för Holmalund.

Lämna en kommentar