ANNONS:
ANNONS:

AIF vassare i derbyt

Alingsås IF fortsätter att behålla greppet om titeln bäst i stan. 4-0 (1-0) hemma mot Holmalund var rättvist och välförtjänt.

Matchen startade trevligt i det fina vädret på Mjörnvallen. Båda lagen hade fart i fläkt i sitt agerande första kvarten, och redan efter en minut hade Oliver Östlind ett bra läge som Linus Krantz i HIF-kassen parerade. Efterhand sjönk matchkvalitén och tempot, och framför allt Holmalund hade svårt att komma till offensivt.

Det som saknades hos gästernas var djupledshotet, då trion Anton Stenseke, Alfred Johansson och William Rubendahl allt som oftast fick bollen felvända utan att ställa till det särskilt mycket för den grönvita backlinjen. Enda gången Stenseke fick bollen i djupet sköt han också HIF:s enda skott på mål i första halvlek.

Hemmalaget sprang mer i djupet och skapade då logiskt nog fler målchanser. Joel Karlsson rann igenom – men hanns ikapp av Gustav Öman som avvärjde förtjänstfullt. Även Oliver Östlind och Alexander Lindahl erbjöd löpningar, och inne i boxen var Axel Heljegård ofta på plats där det hände. Anfallaren var nära på ett par studsande bollar framför Linus Krantz innan han – minuten före pausvilan – spräckte målnollan. En sidledspassning av Oliver Östlind följdes av en sträckt vrist i första krysset från Helgegårds högertass.

Efter paus bytte Holmalund in André Nilsson – som gjorde succécomeback förra efter sin knäskada förra helgen. Det gav ingen omedelbar effekt på gästernas anfallspel, utan det var fortsatt AIF som kändes vassare sista tredjedelen. Nyinsatte Christoffer Krabbe var nära att göra 2-0 på sin första bolltouch, men skottet smet just utanför stolpen. Ett par minuter senare strök Alexander Lindahls skott samma stolpe, men fortsatt 1-0 efter timmen spelad.

Men strax då på skulle ändå 2-0 bli ett faktum. AIF utnyttjade en omställning när Joel Karlsson serverade Oliver Östlind i djupled, och avslutet satt kliniskt på rätt sida stolproten bakom en chanslös Linus Krantz. Bara minuter senare upprepade sig scenariot när Karlsson återigen hittade fram till Östlind. Avslutet var mer på kraft och lite längre från stolpen, men Linus Krantz var lika chanslös och 3-0 upp på resultattavlan.

Att det inte var Holmalunds dag underströks av att Jonathan Tedeborg bommade den straff som Oscar Karlssn Widén grävde fram. Jonathan Ahlqvist gick åt rätt håll, men bollen tog i stolpen och studsade ut. Det kunde ha varit HIF:s väg in i matchen med knappa kvarten kvar, men nu blev det en lugn avslutning för hemmalaget.

Istället för målmässig kontakt för HIF kunde AIF dryga ut ledningen mot slutet. Christoffer Krabbe tog revansch för missen tidigare när han rakade in Olivers Östlind passning snett inåt bakåt, och fastställde derbysiffrorna till 4-0.