ANNONS:
ANNONS:

”All heder åt Gerdsken”

Även den här måndagen summerar vi vad som hänt i fotbollsväg de senaste dagarna.

Gerdskens BK gjorde ett ärligt försök i kvalet mot division 2. Nu räckte det inte till mer än två uddamålsförluster, men att man pressade både Linköping och Älvsborg visar ändå att man hade i det här kvalspelet att göra.

I lördags fick gulsvart en jobbig första halva med ett tidigt baklängesmål och två byten på grund av skador. Då kändes Älvsborg som ett bättre och mer stabilt lag, men när GBK började ösa på med mer desperation efter paus lyckades man vända matchen. Fredrik Johanssons löpvilja och snabbhet imponerade, och just nu är han också i den angenäma zonen där det mesta rullar in i nät.

Men trots Fronkens två mål blev det inga poäng. Jakten på ytterligare mål blev – med facit i hand – för stor och Älvsborg lyckades vända tillbaka på matchen. Trots allt förtjänar Gerdsken all heder av en väl genomförd säsong. Nu blir det intressant att se om namn som Fredrik Gustafsson och Erik Andersson laddar om för en ny säsong eller om de följer Kristofer Profozics exempel och avslutar karriären.

Filip Larssons passningsfot och Jacob Borgs fantastiska kyla med boll i trånga situationer var utöver Fronkens löpningar det som i lördags imponerade mest i GBK. I mina ögon ganska signifikativt för hela säsongen.

Nu får Älvsborg och Lindköping göra upp i en ren gruppfinal. Att båda har slagit Gerdsken med 3-2 betyder att lagen inte går att skilja åt vid ett kryss. I det läget blir det straffsparkstävling direkt efter slutsignalen om vilket lag som spelar i division 2 nästa säsong. Det vore något det.

………………..

Holmalund tog andra raka kvalsegern när Waggeryd besegrades med 1-0. André Nilsson blev matchhjälte, men det är trots segern IFK Hjo som sitter i förarsätet inför gruppfinalen nästa helg. HIF måste vinna matchen medan ett kryss räcker för Hjo. Det skulle kunna räcka med sju poäng för att bli en av de bästa tvårona för Holmalund, men efter två uddamålssegrar är det vanskligt att lita på det. Så Holmalund gör bäst i att vinna om man ska hänga kvar i trean.

………………..

Annelund har det fortsatt tungt när det handlar om kvalspel. Det är tredje året i rad AIF kvalar, och även i år talar det mesta för att det går åt pipan. 3-3 hemma mot Wargön var inget bra resultat utan nu måste precis alla resultat gå med Annelund för att de ska sluta tvåa i sin grupp och få chansen att spela en avgörande match mot en annan grupptvåa. Dystert om det ska bli division 6-fotboll på Mörlanda nästa åt nu när anläggningen är division 3-mässig.

………………..

Östadkulle SK fick inte resultatet med sig i den avgörande kvalmatcher i deras grupp. Toarpsalliansen bortavann mot JK10 och därmed tar de också division 3-platsen.

………………..

Peo Häggström och Stefan Strind fick inte vinna i sin avskedsmatch på Tånga hed. Vänersborgs FK vann med 1-0 mot Vårgårda IK och nu blir VIK åtta i division 2. Ett klart godkänt debutår, måste man säga även fast hösten som helhet varit en liten besvikelse.

………………..

Mohammed Abdulrahman blev mållös i VIK:s serieepilog. Det betyder att Linnea Ström fortsatt har chansen att smita förbi honom i Måltjuven. Men då krävs det tre mål från Ströms fötter under de sista tre omgångarna.

………………..

Mallbacken var klassen bättre än ett brandskattat Holmalund och vann med klara 4-1. Jessica Julin tog plats i mittlåset i sin comeback, men det hjälpte inte för att HIF skulle säkra kontraktet utan HIF får fortsätta jaga överlevnad i Elitettan.

………………..

I torsdags skrev jag en Bredsida om mina tankar om framtiden för den här sajten. Läs den här om du missat den tidigare.

………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar